Bleskovky: Život ohrožující potápění vyvolá filmový zápas o život

Bleskovky: Život ohrožující potápění vyvolá filmový zápas o život | Fandíme filmu
Betta Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Příští Black Widow uprostřed vražedné detektivky, Marh Wahlberg jde do divočiny se psem a Muhammad Ali nechce na vojnu.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Potápění ala 127 hodin

The Dive je chystaný thriller přirovnávaný ke snímku 127 hodin. Dvě sestry s blízkým, leč komplikovaným vztahem se vydávají potápět do odlehlé lokality. Během ponoru je jedna ze sester zasažena při sesuvu půdy kamenem a uvězněná 28 metrů pod hladinou. Voda je studená a kyslík dochází. Je na druhé sestře, aby bojovala o její život, což ohrozí i ji samotnou. Režíruje Maximilian Erlenwein, zkušený potápěč. Natáčet se má v první polovině letošního roku v Německu a na Sardinii.

Svobodný Ed Helms chce vlastní dítě

Ve snímku Together Together je mladá samotářka Anna najatá jako náhradní rodička pro Matta, svobodného čtyřicátníka. Vzájemně cizí dvojice si brzy uvědomí, že nečekaný vztah velice záhy začne nabourávat jejich představy o sounáležitosti, mezích a specifikách lásky. Oba dva hledají něco víc a skrze společnou zkušenost najdou sebe. Ústřední dvojici hrají Patti Harrison a Ed Helms. Doplňují je Tig Notaro a Julia Torres. Snímek napsala a zrežírovala Nikole Beckwith.

Wahlbergovo dobrodrůžo se psem

Představitel superhrdiny Shang-Chiho byl obsazený do nového projektu. Simu Liu si zahraje společně s Markem Wahlbergem v dobrodružném snímku Arthur the King. Ten vychází ze skutečného příběhu. Hrdinou je Mikael Lindnord, kapitán švédského týmu dobrodruhů, který během několikasetkilometrového závoru evkádorskou džunglí potkal raněného zatoulaného psa. Se psem se spřátelil a společně překračovali řeky, bojovaly s nemocemi a zraněními, při cestě napříč tím nejdrsnějším terénem. Wahlberg hraje samotného Mikaela, Liu jeho parťáka Liama. Režíruje Simon Cellna Jones.

Muhammad Ali nechce na vojnu

Chystá se nový snímek o boxerovi Muhammadu Alim. Konkrétně by se měl snímek zaměřit na Aliho odmítnutí vojenské služby z roku 1967, kdy nehodlal nastoupit do Vietnamu. Projekt vychází z knihy Sting Like a Bee a soustředí se na kulturní a politické dopady Aliho odmítnutí, které boxer založil na své muslimské víře. Snímek také ukáže Aliho život mimo ring, kdy při bitvě o rasovou rovnoprávnost riskuje, že přijde o všechno – boxerskou licenci, kariéru i svobodu. Scénář napsal Phillip Howze, režíruje Shola Amoo.

Pomsta je nejlépe servírovaná po letech

V hororu Sissy se seznámíme s Cecilií, nejlepší středoškolskou kamarádkou Emmy. Holky si myslí, že spolu zestárnou a nikdy je nic nerozdělí. Jenže to se pletou. Šikanující Alex všechno zničí. Dvanáct let poté je Cecilia úspěšná influencerka, terá si žije svůj vysněný život. Pak ale po letech náhodou potká Emmu. Ta ji pozve do odlehlé chaty na svou víkendovou rozlučku se svobodou. Na té se ale ukáže i Alex a Cecilia zatouží po pomstě. V hlavní roli Aisha Dee, dále hrají Emily De Margheriti, Yerin Ha, Lucy Barrett, Daniel Monks a Hannah Marlow. Ta zároveň režíruje a je spoluautorkou scénáře.

Příští Černá vdova sleduje dění ve vražedném hotelu

The Maid (Pokojská) je nová detektivka s Florence Pugh v hlavní roli. Titulární pokojská Molly pracuje v grand hotelu Regency. Udržuje pokoje v dokonalé čistotě a postupně odhaluje špinavá tajemství jednotlivých hostů. Snímek rozkrývá okolnosti tajemné vraždy, Molly postupně odhaluje víc a víc ze zločinného pozadí svého pozlaceného pracoviště a příběh zdůrazňuje, že v naší vzájemné rozdílnosti spočívá síla. Pugh letos vystoupí ve snímku Black Widow a loni definitivně odstartovala ke hvězdám, když byla za Malé ženy nominovaná na Oscara. Snímek vychází z dosud nevydaného románu Nity Prose.

Titulní foto je ilustrační, ze snímku Pressure

Zdroje: Deadline I, II, III, IV, V, Variety

Galerie: 2

Bleskovky: Život ohrožující potápění vyvolá filmový zápas o život | Fandíme filmu Bleskovky: Život ohrožující potápění vyvolá filmový zápas o život | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest