Zavřít reklamu

S víkendem vám přinášíme také náš tradiční přehled spekulací, úniků a dalších podobných informací, souvisejících se společností Apple. Tento týden bude řeč o nových možnostech nabíjení, připravovaných Macích a možnostech Apple Glasses.

Pouzdra na iPhone s nabíjením AirPodů

První zpráva této rubriky se bude opět týkat patentu. Patent, o kterém bude řeč, popisuje hned několik typů pouzder a obalů na iPhone, které kromě ochranné funkce nabízí také možnost nabíjení AirPodů. V patentu se píše o různých typech příslušenství od klasických krytů až zavíracím obalům či peněženkám, v popisu je dokonce zmínka o krytech s displeji. Tyto displeje by mohly zobrazovat například údaje o stavu nabití baterie, případně notifikace – například na příchozí telefonní hovor. Ne u každého patentu, který si společnost Apple nechá zaregistrovat, dojde k realizaci, v tomto případě je ale pravděpodobnost příchodu skutečného produktu relativně vysoká.

Nové Macy

Nejeden analytik se nechal již loni slyšet, že by Apple měl v letošním roce představit nové přírůstky do rodiny svých MacBooků Pro. Nedávno se k nim vyjádřil Ming-Chi Kuo, který je považován za spolehlivého a dobře informovaného odborníka. Podle něj by Apple letos mohl představit MacBooky Pro s úhlopříčkami displeje 14 a 16 palců, přičemž všechny varianty by měly být osazené procesorem Apple Silicon M-series od Applu. Kuo dokonce předpovídá zánik Touch Baru, návrat nabíjecího konektoru MagSafe a dalších portů. Nové MacBooky Pro by podle Kua měly získat design podobný posledním iPadům Pro a Apple by je měl představit až v druhé polovině roku.

Funkce Apple Glasses

V souvislosti s AR brýlemi od Applu toho zatím příliš mnoho nevíme, nijak to ale nebrání vzniku různých více či méně divokých spekulací. Ta nejnovější se zakládá na reálném patentu od Applu, a zní vcelku pravděpodobně. Apple Glass by možná mohly kromě jiného disponovat schopností odemykání Macu a dalších produktů od Applu – podobně, jako lze například za pomoci Apple Watch odemknout Mac. Funkce by měla pracovat díky přiblížení k danému zařízení.

.