Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Entrée jako hrom. Harden debutoval v Brooklynu triple doublem

První utkání v dresu nového zaměstnavatele po přestupu z Houstonu, první triple double. James Harden pomohl Brooklynu k vítězství 122:115 nad Orlandem 32 body, 12 doskoky a 14 asistencemi. Jeho hvězdný spoluhráč Kevin Durant přidal své maximum v letošním ročníku NBA 42 bodů.

James Harden z Brooklynu střílí na koš v utkání NBA
zdroj: AP autor: Mary Altaffer

Brooklyn sice stále postrádá Kyrieho Irvinga, ale Durant s Hardenem si vyhověli, přestože společně neabsolvovali jediný trénink. To se ukázalo na devíti ztrátách druhého jmenovaného, který ale jinak předváděl mnohem aktivnější výkon než v Houstonu, odkud si vytrucoval transfer. Nikdo jiný v historii Nets nezaznamenal v prvním duelu triple double.

"Zpočátku jsme zbytečně přecházeli pozice a více jsme si nahrávali, aby se všichni cítili komfortně. Pak ale James zapnul svůj mód, začal hrát agresivně do koše a tím otevíral pozice pro ostatní," hodnotil Durant, jenž je s průměrem 30,7 bodu na zápas druhým nejlepším střelcem sezony.

"Je těžké soupeře bránit, když proti vám stojí dva ze čtyř, pěti nejlepších ofenzivních hráčů na světě," řekl trenér Orlanda Steve Clifford.

Druhý nejlepší střelecký výkon sobotního večera předvedl Damian Lillard, který 36 body dovedl Portland k výhře 112:106 nad Atlantou. Hawks přitom ve druhé čtvrtině vedli už o 16 bodů a Portlandu navíc o poločase odstoupil ze hry druhý z hlavních střelců CJ McCollum, ale Blazers postupně manko snižovali a poslední čtvrtina už byla v jejich režii. V koncovce svůj tým podržel trestnými hody Lillard.

"Můžeme být hrdí na to, co jsme ve druhé půli předvedli. Věděli jsme, že první nebyla dobrá. Dokázali jsme to ale otočit. Tohle je zápas, který jsme potřebovali," prohlásil Lillard.

Houston stále bez většiny členů základní sestavy dal sotva dohromady osm hráčů a podlehl v texaském derby San Antoniu 91:103. Memphisu se vrátil uzdravený Ja Morant a 17 body pomohl k výhře 106:104 nad oslabenou Philadelphií. Grizzlies slavili počtvrté za sebou.

Trápí se naopak poslední finalista Miami; Heat podlehli i dosud nejhoršímu týmu soutěže Detroitu 100:120.

NBA:

Brooklyn - Orlando 122:115
Memphis - Philadelphia 106:104
Miami - Detroit 100:120
Portland - Atlanta 112:106
San Antonio - Houston 103:91
Toronto - Charlotte 116:113.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články