Zde může být vaše reklama.

Vynikající obrat Zora doma senzačně otočila duel s Porubou

Zora doma senzačně otočila duel s Porubou

foto: Petr Pelíšek

17. 01. 2021 - 11:04

Házenkářky DHK Zora Olomouc hrály doma proti Porubě. Soupeři měli co vracet, na podzim v Ostravě o gól prohrály. A to se povedlo, body zůstaly na Hané, Zora vyhrála o pět branek.

Ovšem zpočátku mnoho nenasvědčovalo tomu, že domácí tým směřuje za nakonec poměrně jasnou výhrou. Začátek zápasu, to byl zmar Zory, Poruby byla plná palubovka, dávala jeden gól za druhým. A v 11. minutě to najednou bylo 2:8. Ne zrovna ideální rozjezd začala Zora rychle napravovat. Ale prvním poločas stejně ještě o tři branky prohrávala.

Po přestávce už se hrálo jenom podle olomouckého diktátu. Zora trpělivě stahovala a ve 38. minutě bylo srovnáno na 15:15. První desetiminutovku po přestávce Hanačky vyhrály 8:2, vedly o tři branky a náskok si už nenechaly vzít. Nakonec vyhrály o pět branek.

„Samozřejmě po tom povedeném závěru se utkání hodnotí velice dobře. Na začátku zápasu to vypadalo špatně, ale člověk musí věřit. Házená je opravdu tak rychlá, že se to může během chvíle změnit. Naštěstí tam byly už v prvním poločase skvělé zákroky Poláškové a do poločasu jsme prohrávali jen o tři branky. V šatně jsme si něco řekli a holky to začaly plnit. V obrat jsem věřil,“ řekl Libor Malínek, trenér DHK Zora Olomouc.

DHK Zora Olomouc – DHC Sokol Poruba 26:21 (10:13)

Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Sedmičky: 4/2:4/2. Vyloučení: 4:3. ČK: Bambachová (Poruba). Hráno bez diváků.

DHK Zora Olomouc: Polášková, Haládiková – Závišková 1/1, Trumpešová 1, Kapsová,  Jansová 2, Sovová 1, Protivánková, Kašpárková 5, Přikrylová 2, Krajčovičová , Řezníčková, T. Fryčáková 8, Kubáčková 6/2, Žůrková. Trenér Libor Malínek.
DHC Sokol Poruba: Roháčková, Múčková, Hřebejková   – Kučerová, Farářová, Dybalová, Konečná 1, Maiwaelderová 3, Mýlková, Tichá 6, Kavalová 1, Polášková 7/1, Prašivková 1/1,  Desortová 2, Baumbachová, Novobilská. Trenér Ivo Vávra.

Další články