Paysafecard - cena předplacených kuponů pro rok 2022

Hledáte informace o tom, kolik v Čechách stojí předplacené kupony paysafecard? Zajímá vás, kde se dají koupit, a jestli je možné zakoupit je online? V dnešním článku pro vás shrneme ty nejdůležitější informace.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
2/4/2022 2:00 AM

Paysafecard je služba, která nabízí předplacené kupony, kterými lze platit v různých internetových obchodech. Je anonymní a při placení není potřeba bankovní účet nebo platební karta. Právě to spoustu lidí láká. Kupony paysafecard se nejčastěji platí za filmy, hudbu, seznamky či online hry.

Kolik stojí kupony od paysafecard a kde je koupit?

Paysafecard v současné době nabízí předplacené karty v hodnotě 200, 500, 1 200 a 2 500 korun. V České republice má paysafecard několik tisíc prodejních míst. Patří sem hlavně velké obchodní sítě jako například Billa, Žabka nebo Pepco. Paysafecard si můžete také koupit na terminálech Sazky, na pobočkách Tipsportu či v herních obchodech JRC.

Vedle toho má paysafecard silnou distribuci i na benzinových pumpách - kupony můžete zakoupit na benzinkách OMV, Shell, Agip, Benzina, Eni, EuroOil či RoBiN OIL.

Nejbližší distribuční místo paysafecard si můžete najít na oficiálním webu. Stačí zadat adresu, město nebo PSČ a systém vám vyhledá nejbližší prodejnu.

Při koupi kupónu je potřeba obsluze sdělit, že máte zájem o předplacenku paysafecard a vybrat si, jakou hodnotu kuponu potřebujete. Obsluha vám poté vytiskne šestnáctimístný kód, který zadáte při placení v internetovém obchodě. Platba proběhne okamžitě.

Sympatický mladý pár, který společně drží v ruce kupon od služby paysafecard.

Dají se kupony od paysafecard koupit online?

Byť se drtivá většina kuponů v České republice prodá v kamenných prodejnách, existuje možnost, jak si paysafecard koupit online. Paysafecard u nás prodává web Herní-kupony.cz, který má s firmou paysafecard domluvenou oficiální distribuci. V nabídce jsou kupony v hodnotě 100, 300, 1 000 a 2 000 korun. Doručení proběhne hned po zaplacení a zaplatit je možné kartou nebo online převodem.

Je placení přes paysafecard bezpečné?

Vzhledem k tomu, že paysafecard můžete používat bez bankovního účtu a platební karty, jedná se o jeden z nejbezpečnějších způsobů, jak dnes platit online. Pozor si musíte dát jen na dvě věci. Zaprvé si musíte zjistit, jestli eshop či služba, u kterých chcete platit, podporuje paysafecard jako platební metodu. To zjistíte v informacích jejich webu, případně se můžete zeptat zákaznické podpory.

Důležité také je paysafecard kupon neztratit. V případě ztráty hrozí, že ho někdo najde, použije a všechen dostupný kredit utratí. Takovou situaci pak bohužel nejde u paysafecard reklamovat.

Poplatky a limity u paysafecard

Používání paysafecard je z pohledu uživatele většinou zdarma. Paysafecard si totiž zakládá na tom, že pro uživatele musí být služba jednoduchá a ideálně co nejlevnější. Většina nákladů je tak přenesena na obchodníky, kteří platby přes paysafecard přijímají.

I tak se ale najde několik poplatků, na které můžete jako uživatel narazit. Patří mezi ně takzvaný dispoziční poplatek. Ten vám paysafecard naúčtuje po sedmi měsících, kdy si po uplynutí této doby začne z vašeho kuponu pravidelně strhávat 80 korun měsíčně.

Dispoziční poplatek má i svou druhou variantu - to když vám paysafecard začne po roce strhávat 130 korun měsíčně, pokud za posledních dvanáct měsíců neprovedete žádnou transakci.

Tyto dva poplatky však nepovažujeme za žádnou překážku pro používání služby. Většina kuponů je totiž spotřebována pár dní po nákupu a tak je velmi nepravděpodobné, že by vám byl dispoziční poplatek někdy naúčtován.

Naopak doporučujeme dávat si velký pozor na poplatky za převod měn. Pokud máte kupon v korunách, ale transakce je prováděna například v eurech, paysafecard si měnu převádí podle vlastního kurzu, ne podle středového kurzu ČNB. Měnové kurzy nastavené paysafecard jsou přitom poměrně nevýhodné, jak je vidět na tomto příkladu:

EURO/ČESKÁ KORUNA

  • kurz na ČNB: 24,375
  • kurz na paysafecard: 23,61

AMERICKÝ DOLAR/ČESKÁ KORUNA

  • kurz na ČNB: 22,055
  • kurz na paysafecard: 20,73

BRITSKÁ LIBRA/ČESKÁ KORUNA

  • kurz na ČNB: 27,18
  • kurz na paysafecard: 28,967

Hodnotu všech měnových kurzů si můžete prohlédnout na webu paysafecard.

Jedinou možností, jak se vyhnout nevýhodnému kurzu, je provádět všechny transakce ve stejné měně, jakou má váš kupon.

Jak zjistím zůstatek u mého paysafecard kuponu?

Pokud jste si už paysafecard kupon zakoupili a hledáte způsob, jak zjistit, kolik korun vám na vašem kuponu ještě zbývá, není nic jednodušší než navštívit oficiální web paysafecard. Po zadání šestnáctimístného kódu se dozvíte, kolik prostředků ještě máte k dispozici.

Jak hodnotíme kupony paysafecard?

Samotné předplacené kupony od paysafecard hodnotíme velmi dobře. Představují podle nás rychlou a bezpečnou cestu, jak platit online. Kladně hodnotíme to, že nejsou nijak propojeny s bankovním účtem či platební kartou. Oceňujeme i velkou distribuční síť a fakt, že se u nás dají koupit i online. Jako nevýhodu naopak hodnotíme vysoké poplatky při převodu měn.

No items found.