InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dynamo na úvod jarní části vyhrálo na půdě Pardubic

PRAHA – V pražském azylu na Bohemians, kde hraje své domácí zápasy mimo Klokanů také nováček z Pardubic, vstoupili fotbalisté SK Dynamo České Budějovice do dlouhého a náročného programu „jarní“ části Fortuna:ligy. Trenér David Horejš do utkání 15. kola nasadil i nejčerstvější posilu – Marka Alvira z Plzně, naopak po prodělaném koronaviru ještě proti Pardubicím chyběl Slovák Karol Mészáros. Jihočeši vstoupili do jarní části v mrazivých podmínkách výborně a zvítězili 2:0 po gólech Čoliče z penalty a v závěru ještě zmiňovaného Alvira. Aktuálně mají po čtrnácti odehraných zápasech 18 bodů.

Velkou šanci měl právě novic Alvir, ale jeho pěkné zakončení pardubický gólman Boháč kryl. Jihočeši se přesto dostali do vedení ještě chvilku před pauzou – ve 41. minutě Surzyn ve vápně fauloval Nováka, což posvětil také VAR a Benjamin Čolič z pokutového kopu otevřel skóre – 0:1. A mohlo být ještě lépe, ale ve druhé nastavené minutě se povedená střela kapitána Čavoše otřela o břevno. Do kabin tak šlo Dynamo s nejtěsnějším náskokem. Po změně stran nejprve VAR odvolal gólovou pojistku po vlastním zásahu Tomla pro faul, ale hosté přece jen přidali definitivní stvrzení výhry. V 87. minutě okořenil svou premiéru brankou Alvir – 0:2.

Nyní čekají Jihočechy dva domácí zápasy v průběhu jednoho týdne – nejprve hostí v dohrávce 14. kola za závěru podzimní části Příbram (středa 20. ledna, 16) a v neděli 24. ledna od 14 hodin pak vyzvou na Střeleckém ostrově v zápase 16. kola Fortuna:ligy také Teplice.

FK Pardubice – SK Dynamo ČB 0:2

(0:1). Branky: 41. Čolič (pen.), 87. Alvir. ŽK: 2–1. Rozhodčí: Klíma – Paták, Kubr.

Pardubice: Boháč – Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka – Čihák (46. Cadu) – Tischler, Solil (79. Petráň), Hlavatý, Pfeifer (46. Ewerton) – Černý (56. Huf).

České Budějovice: Drobný – Čolič, Talovierov, Králik, Novák – Brandner (70. Jánošík), Čavoš, Javorek, Havelka (84. Valenta), Mršič (89. Skovajsa) – Alvir.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace