Hlavní obsah

Čeljabinsk - Jaroslavl 4:0Will pomohl čtvrtou nulou k výhře Čeljabinsku, Hyka skóroval

Aktualizováno

Brankář Roman Will udržel počtvrté v sezoně KHL čisté konto a 23 zásahy pomohl Čeljabinsku k výhře 4:0 nad Jaroslavlí. Útočník Traktoru Tomáš Hyka se zapsal do statistik gólem a asistencí a s 31 body je druhým nejproduktivnějším Čechem v soutěži za kanonýrem Dmitrijem Jaškinem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Roman Will během utkání národního týmu.

Článek

Nejužitečnější hráč minulé sezony a nejlepší střelec té aktuální Jaškin v neděli zaznamenal 31. gól ročníku, ale na výhru Dynama Moskva nad Novosibirskem to nestačilo. Český reprezentační útočník sice v přesilovce ve 48. minutě poslal svůj tým do vedení 3:2, ale hosté minutu a čtvrt před třetí sirénou vyrovnali a pak uspěli i v rozstřelu. Jaškin jel jako pátý a přestřelil.

Souboj českých gólmanů vyzněl v Jekatěrinburgu jednoznačně pro domácího Jakuba Kováře, jehož Avtomobilist porazil 4:1 Omsk se Šimonem Hrubcem. Oba čelili shodně 30 střelám, Avangard dostal čtvrtý gól při power play do prázdné branky. Jekatěrinburg prodloužil svou vítěznou sérii na čtyři zápasy, vedoucí tým Černyševovy divize Omsk naopak potřetí za sebou prohrál.

Další český brankář Dominik Furch přispěl 25 zákroky k výhře Dinama Minsk 2:1 po nájezdech v Čerepovci. Běloruský tým zvítězil poprvé po třech porážkách.

V souboji o naději na play off neuspěl Chabarovsk s pěti Čechy v sestavě, jenž prohrál 2:3 na ledě Barysu Nur-Sultan. Marku Langhamerovi nastřílel hattrick kazašský reprezentant Nikita Michajlis a Barys si pojistil osmou příčku v tabulce Východní konference. Desátý Amur na ni ztrácí 13 bodů.

Výsledky KHL:
Barys Nur-Sultan - Chabarovsk 3:2
Čeljabinsk - Jaroslavl 4:0 (Hyka 1+1, čisté konto Will)
Jekatěrinburg - Omsk 4:1
Čerepovec - Dinamo Minsk 1:2 po sam. nájezdech
Nižněkamsk - Dinamo Riga 3:2
Dynamo Moskva - Novosibirsk 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Jaškin 1+0)
Kazaň - Nižnij Novgorod 2:0
CSKA Moskva - Petrohrad 3:1

Reklama

Související témata: