Domácí remíza Středočechů je nepříjemnou ztrátou dvou bodů. Mladá Boleslav – Zbrojovka 1:1

V nesmírně důležitém střetnutí týmů sousedících na příčkách v suterénu ligové tabulky ztratila Mladá Boleslav na domácím hřišti dva body. Po většinu herního času měla více ze hry, častěji zaměstnávala protivníkovu defenzívu, ale jediný gól dal Matějovský, jenž nastoupil po roční pauze zaviněné zraněním.

V prvním poločase měli Středočeši  mírnou převahu, přesto ho prohráli, když neubránili jednu ze dvou soupeřových standardních situací.  První branky se dočkali hosté z Brna, když ve 39. minutě brněnský trestný kop od levé postranní lajny rozehrál Vaněk a z malého vápna ho Pernica usměrnil do mladoboleslavské branky - 0:1.

Ve druhém poločase Mladoboleslavští svoji převahu zvýraznili, ale na více než vyrovnání se nezmohli. Neúnavně se tlačili k soupeřově brance, ale v koncovce byli nepřesní, nedůrazní a také postrádali kanonýrské štěstí. To se dostavilo půl hodinu před koncem utkání. 

V 60. minutě po Ladrově centru a přiťuknutí Jiřího Klímy si na hranici šestnáctky Matějovský mazácky připravil palebnou pozici a zamířil přesně k levé tyči, kam Šustr nedosáhl - 1:1.

Ve zbývající půlhodině Mladoboleslavští marně usilovali o vítěznou trefu. I když ji párkrát byli blízko, nedotáhli slibnou akci do úspěšného konce. Zápas skončil plichtou, která je ovšem neuspěchem pro Středočechy.


 
 Mladá Boleslav 16. ledna 2021 


FORTUNA:LIGA 2020/2021 ... 15. kolo

FK Mladá Boleslav – FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)

Góly: 60. Matějovský - 39. Pernica  *  ŽK: Dancák - Fousek *  ČK: Dancák (v 90. min.)  *  Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Hock
FK Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Křapka, Šimek (46. Jakub Klíma), Preisler - Dancák, Jirásek (33. Matějovský) - Ladra, Budínský (62. Malínský), Graiciar (81. Škoda) - Jiří Klíma.
FC Zbrojovka Brno: Šustr - Moravec, Dreksa (46. Záhumenský), Pernica, Šural - Štepanovský, Sedlák, Vaněk (78. Texl), Pachlopník (67. Hladík), Fousek (75. Šumbera) - Fila (67. Bariš).


Líbil se vám článek? Máte k němu nějakou připomínku nebo zajímá vás diskuse k němu?
Více na facebookovém profilu webu SportovniListy.cz   zde ...


(Jiří Koros, FC Mladá Boleslav, SportovniListy.cz, foto: FK Mladá Boleslav)