Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Zápas plný pozitiv. Vítkovice vynulovaly Zlín a po zranění hned skóroval Irgl

Tři body zůstávají doma a s nulou. To je vždy skvělá zpráva pro domácí celek a Vítkovice si tak užily vítězství 3:0 nad Zlínem v 36. kole hokejové extraligy. Poprvé po návratu do ostravského celku se prosadil Vladimír Svačina, poprvé po návratu po zranění pak Zbyněk Irgl a Daniel Dolejš vychytal druhé čisté konto v sezoně.

Radost vítkovických hokejistů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Za tři body jsme šťastní, ale nebylo to jednoduché vítězství. V první polovině byl Zlín lepší, už jen statistika střel za první třetinu 3:13 hovoří jasně. Dřeli jsme ale na krev. O to víc si hráčů vážím, že i když se nedaří, zlomili zápas na svou stranu," řekl domácí kouč Miloš Holaň.

V první třetině byli střelecky výrazně aktivnější Berani. Už od čtvrté minuty mohli ale ztrácet, když Gewieseho pokus skončil na brankové konstrukci. Stejně jako strážce hostující branky Kašík si ale vybral porci štěstí rovněž jeho protějšek Dolejš, když tyčka zastavila puk po nechtěné teči jeho spoluhráče z obrany Galvinše.

Od druhé části převzali otěže Ostravané a jejich zvýšenou ofenzivní aktivitu mohl promítnout do skóre Mallet, z velmi slibné pozice však minul. Před polovinou zápasu Fořt sklepl za vzduchu puk a poslal ho za Dolejšova záda, se svou holí byl ale příliš vysoko. Oslava v podání Beranů byla bezpředmětná, sudí po kontrole videa gól neuznali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Zlín

"Určitě nám to pomohlo, Zlín by to zavřel ještě více. Ze začátku to od nás nebylo ideální, branka byla to, co potřebovali. Zbývalo by přes třicet minut, ale jsme rádi, že to dopadlo, jak to dopadlo," prohlásil Svačina. "Zápas by asi dopadl jinak, kdyby náš gól platil. Domácí bychom dostali pod tlak," přitakal kouč poražených Robert Svoboda.

Dej pak pozlobil Kašíka bekhendovým pokusem. Ve 38. minutě měli Vítkovičtí k dispozici tři čtvrtě minuty početní výhody čtyři na tři. Ačkoliv jí nevyužili, v navazující přesilovce pět na tři už otevřeli skóre. Lakatoš dlouho držel puk na holi, pak nabil na kruh Svačinovi, který z kruhu pro vhazování otevřel bombou bez přípravy skóre.

"Já jsem rád za každý gól, ale je hlavně super, že vyhráváme. Taky je však důležité, že jsme si pomohli přesilovkou, při hře pět na pět totiž moc gólů nepadá," konstatoval Svačina.

Na konci 43. minuty musel na trestnou lavici za podrážení Kubiš, trest mu zkrátil na polovinu úspěšně zakončující Irgl a návrat na led po doléčení zraněného kolena a následné operaci tak oslavil gólem. Kašík sice při jeho pokusu posunul branku, ale jak potvrdil sudím videozáznam, stalo se tak až poté, co puk přešel brankovou čáru.

Hruška mohl v další přesilovce definitivně rozhodnout, tohoto úkolu se však zhostil úspěšně až Werbik necelé dvě minuty před koncem. Nulu nesebral Dolejšovi ani mladý hostující bek Hamrlík a Vítkovičtí mohli definitivně slavit další vítězství. Vždy navíc zabodovali při úspěšných vystoupeních během tohoto období naplno.

"Snad jsme najeli na vítěznou vlnu. Sice tam je ta nedávná prohra s Olomoucí, ale čtyři výhry k tomu. Vážíme si toho, ale makáme dál," zdůraznil Svačina.

"Z naší strany to bylo mnohem lepší než ve Varech, nicméně spokojeni nejsme, protože nemáme žádné body. Naše produktivita je slabá. Pozitivum je, že jsme si šance alespoň vytvořili," řekl zlínský kouč Svoboda.

HC Vítkovice Ridera - PSG Berani Zlín 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 39. Svačina (Lakatoš), 44. Irgl (Gewiese), 59. Werbik (Fridrich, Galvinš). Rozhodčí: Šír, Kubičík - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváků: 13 (omezený počet).

Sestavy:

Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Pyrochta, Gewiese, Galvinš, L. Kovář, L. Doudera - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Schleiss, Dej, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, M. Kalus - Mallet, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.

Zlín: Kašík - Řezníček, M. Novotný, Suhrada, Ferenc, Žižka, D. Nosek, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, Vopelka - Köhler, Hejcman, Dufek - Dobiáš, Fryšara, Okál - Karafiát, P. Sedláček, J. Ondráček. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články