Dynamo loupilo v Ďolíčku, obralo tam Pardubice

PRAHA - 17.01.2021 18:07


Fotbalisté českobudějovického Dynama v dnešním 15. kole FORTUNA:LIGY vyhráli v Praze nad nováčkem z Pardubic 2:0.

Pardubice - Dynamo České Budějovice 0:2 (0:1)

Nováček soutěže v azylu v pražském Ďolíčku, kde hraje domácí ligová utkání, v osmém duelu poprvé nebodoval. O výhře Jihočechů rozhodl v 41. minutě z penalty Benjamin Čolič, pojistku přidal v 87. minutě Marko Alvir. Dynamo zvítězilo po třech kolech a poskočilo na 11. místo neúplné tabulky. Navíc má zápas s Příbramí k dobru. Ten se bude hrát ve středu 20. ledna v Českých Budějovicích od 16 hodin.

Branky: 41. Čolič z pen., 87. Alvir. Rozhodčí: Klíma - Paták, Kubr - Hrubeš (video). ŽK: Tischler - Čolič. Bez diváků.

Pardubice: Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka - Čihák (46. Cadu) - Tischler, Hlavatý, Solil (79. Petráň), Pfeifer (46. Ewerton) - Černý (56. Huf). Trenér: Novotný.

Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Talověrov, Králik, Novák - Čavoš, Javorek, Havelka (85. Valenta) - Brandner (71. Jánošík), Alvir, Mršič (89. Skovajsa). Trenér: Horejš.

Hlasy trenérů:

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): Dnes nám fotbal ukázal trochu odvrácenou tvář. Neodehráli jsme špatné utkání, kluci se určitě nemají za co stydět, podali velice bojovný výkon. Měli jsme smůlu, že jsme nevstřelili branku. Myslím si, že v prvním poločase jsme byli lepším mužstvem. V závěru poločasu jsme ale z penalty inkasovali. Změnili jsme trochu rozestavení, chtěli jsme být aktivnější. Začátek druhé půli se nám povedl. Potom Budějovicím neuznali druhý gól a hru to trochu rozkouskovalo. V závěru jsme tlačili, dostali jsme se do několika dobrých šancí. Příležitosti na srovnání jsme měli. V závěru jsme inkasovali podruhé. Holt fotbal je někdy takový.

David Horejš (trenér Č. Budějovic): Jsem moc rád, že se nám vstup do jarní části povedl. Dokázali jsme v Ďolíčku vyhrát nad velice silným soupeřem, Pardubice jsou v domácím prostředí velice nepříjemné. Jsme první tým, který tady zvítězil, o to je to cennější. Musím kluky pochválit. To, jak jsme se připravili na Pardubice, splnili. Náš výkon snesl přísnější měřítka v určitých fázích hry. Pro nás důležité tři body, protože rozjezd sezony je strašně důležitý. Máme teď dohrávku s Příbramí. Cenné body, které jsme tady uhráli, budou mít obrovskou platnost, když je potvrdíme ve středu doma s Příbramí.

arm