Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Do tvrdé karantény před Australian Open musí z Čechů zatím jen kvalifikant Macháč

Tomáš Macháč, který se po úspěchu v kvalifikaci poprvé zúčastní Australian Open, musí v Melbourne do "tvrdé" karantény. Karolína Plíšková, Petra Kvitová i Jiří Veselý mají větší štěstí. Ani jeden z nich podle prvních zpráv na rozdíl od Macháče nebyl v letadlech, která měla na palubě osoby nakažené koronavirem. 

Plíšková čekala téměř 48 hodin na výsledky testů. Její tým proto musel v průběhu neděle místo plánovaného tréninku zůstat ještě na hotelu.

"V neděli jsme byli v rozvrhu tréninků nejdřív ve čtyři hodiny odpoledne, ale nikdo pro nás nepřišel, pak se to posunulo na 18:45. Nesmíme opustit pokoj, takže vždy čekáme na to, až někdo zaklepe na dveře, pak vždycky rychle vyskočíme. Jenže ani napodruhé se nic nedělo. Jen nám sdělili, že nám trénink zrušili. Ale co se dá dělat. Snad to vyjde zítra," uvedl Sascha Bajin, nový kouč Plíškové.

Problém se vyhnul i v současnosti nejlepšímu českému hráči Veselému. "Já letěl už 13. ledna, takže se mě to netýká," napsal. Podobně jako Plíšková ale čeká na trénink. "Pořád nám to posouvají. Snad dneska," doufal.

V Austrálii by se měli na první grandslam, který začne se zpožděním až 8. února, připravovat i další Češi. Do soutěže dvouhry se dostala také Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková či Kristýna Plíšková.

V přísné karanténě bez možnosti opustit hotelový pokoj skončilo už více než 70 tenistů kvůli pěti pozitivním testům na covid-19 v letadlech, jimiž do Melbourne cestovali. Tři případy byly v letadle z Los Angeles, jeden z Abú Zabí a naposledy další po příletu z Dauhá.

Tenisté, kteří jsou v normální čtrnáctidenní karanténě, mají možnost po absolvování testů na covid-19 každý den na pět hodin opustit hotel na trénink.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články