Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vlach znovu úřadoval a pomohl Liberci k vítězství v Plzni, ta padla potřetí

Třetí utkání Liberce, které dospělo do nastaveného času, už skončilo vítězně. Bílí Tygři po dvou porážkách po nájezdech tentokrát v prodloužení uspěli v utkání 36. kola extraligy v Plzni 3:2. Střelecky se dál daří Jaroslavu Vlachovi, nyní skóroval dvakrát včetně vítězné trefy. Domácí sice až do 54. minuty vedli, poté však soupeř dvěma trefami v rozmezí 84 vteřin stav otočil a zisk alespoň jednoho bodu zajistil Západočechům v 58. minutě gól Petra Kodýtka.

Liberečtí hokejisté slaví trefu Jaroslava Vlacha
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Utkání začalo v rychlém tempu, ale oba týmy pozorně bránily. Až v 10. minutě nenápadnou střelou zápěstím téměř od modré čáry trefil Gulaš horní tyč liberecké branky. Aktivnější domácí zahrozili také ve hře čtyři na čtyři, Budík ale po svém průniku nepřekonal Kváču. Při vyloučení Jelínka čtyři vteřiny před první sirénou už gólman Bílých Tygrů kapituloval, když Gulašovu ideální přihrávku poslal ranou bez přípravy do sítě Suchý.

"Neodehráli jsme špatný zápas. Bylo tam herní zlepšení oproti předchozím utkáním. Trápí nás vyloučení, přesilovky Liberce rozhodly. Dvakrát jsme v nich inkasovali ve třetí třetině, tam se lámal zápas. Díkybohu jsme ještě vyrovnali, ale v prodloužení opět naše hloupé vyloučení a to rozhodlo. Jsme ale rádi za každý bod," zhodnotil utkání obránce Škody Peter Čerešňák.

Hosté mohli odpovědět ve 21. minutě, Birner ale v dobré pozici mezi kruhy neskóroval. Jinak hru kontrolovali Indiáni, přes střeleckou převahu si však gólovou příležitost nevypracovali. Naopak závěr prostřední třetiny ovládli Bílí Tygři. Před brankou nekrytý Musil ovšem Frodla neprostřelil a vzápětí proti plzeňskému gólmanovi zblízka ani nadvakrát neuspěl nekrytý Birner.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Liberec

"Byl to vyrovnaný zápas s dobrým výkonem obou gólmanů. Nakonec se to obrátilo se štěstím k nám. Věděli jsme, že Plzeň má vynikajícího brankáře Frodla. Chtěli jsme hodně střílet, nějak ho zaměstnat a rozhýbat. Hodně nám pomohla přesilovka na začátku třetí třetiny. Ta nás hodně nastartovala," komentoval důležité momenty utkání obránce Liberce Vratislav Kunst.

Na začátku třetí třetiny mohl Indiánům pojistit vedení Viktor Lang, svoji individuální akci ale zakončil střelou do horní tyčky. Hosté ve snaze o vyrovnání přidali a vynutili si dvojnásobnou početní výhodu, během které stav otočili na 2:1. Nejprve v 54. minutě Knot trefil jen pravou tyč, vzápětí ale uspěl po křížné nabídce Birnera přesnou střelou z pravého kruhu Lenc a o půl druhé minuty později se ze stejné pozice prosadil Vlach.

"Stále nejsme kompletní, ale myslím, že už se vracíme zpět do herního režimu, kdy ta naše hra vypadá tak, jako když jsme hráli dobře. Musíme se toho držet a věřit, že budeme díky tomu vyhrávat," přál si plzeňský Čerešňák.

Domácí v zoufalém náporu stačili vyrovnat, když Kodýtek v 58. minutě šikovně tečoval nahození Kaňáka od levého mantinelu. Záhy mohl odpovědět Musil, před koncem normální hrací doby však tváří v tvář Frodlovi selhal. V nastavení zajistil hostům druhý bod Vlach, který přesnou střelou z pravého kruhu potrestal vyloučení Kracíka.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 2:3 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 20. F. Suchý (Gulaš), 58. Kodýtek (L. Kaňák) - 54. Lenc (Birner, Knot), 55. J. Vlach (Knot, Bulíř), 63. J. Vlach (Rosandič). Rozhodčí: Pešina, Veselý - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:3. Bez diváků.

Sestavy:

Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Stříteský, V. Lang, Vráblík, L. Kaňák - Gulaš, Kracík, M. Lang - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, F. Suchý, Malát - F. Přikryl, Stach, Rob. Trenér: Čihák.

Liberec: Kváča - Knot, Kolmann, T. Hanousek, Rosandič, Kunst, Derner - Lenc, A. Najman, Birner- Gríger, Bulíř, A. Musil - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Průžek, J. Šír, D. Špaček. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články