Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Mrazivá remíza a pachuť z debutu. V Příbrami máme získat tři body, posteskl si plzeňský Šulc

O radosti ze soutěžní premiéry za Plzeň nemohla být řeč. Pavlu Šulcovi zůstala po bezbrankové remíze v Příbrami jen pachuť. Dvacetiletý záložník byl po utkání 15. kola ke svému i týmovému výkonu kritický.

Pavel Šulc před příbramskou brankou
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Výsledek dal prvnímu startu za áčko úplně takovou pachuť. Tady prostě máme získat tři body. Jsem rád, že jsem se dostal do sestavy, ale mohlo tam toho ode mě určitě být víc," řekl Šulc.

Trápící se Viktoria potřetí za sebou v nejvyšší soutěži nedala gól, vyhrála jediné z posledních osmi kol a v neúplné tabulce zůstala devátá. V Příbrami svěřencům slovenského trenéra Adriana Guly nepomohla k vítězství ani penalta, kterou v 87. minutě neproměnil Šulcův náhradník Aleš Čermák.

Hra v křeči

"My jsme šance měli, nemůžu říct, že ne. V první půli to brankář zázračně dvakrát chytil. Chyběl tomu gól. Možná zlepšit centry, nevím. Přijde mi to takové v křeči," upozornil plzeňský odchovanec, jenž na podzim hostoval v Českých Budějovicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Příbram - Plzeň

Čermák ho nahradil v 64. minutě a hru hostů výrazně oživil. Nakonec se však stal smutným hrdinou zápasu. "Čermus se dobře chytil, hned dal břevno. Na penaltě jsem mu věřil. Myslel jsem, že to strhneme, vyhrajeme 1:0 a šlo by se od toho. Takhle vezeme bod, ale to je málo," konstatoval Šulc.

Také Falta věřil, že se to zlomí. Nezlomilo

Spokojený nebyl ani další plzeňský debutant Šimon Falta. "Šli jsme pro tři body, což se bohužel nepovedlo. Ale ještě máme spoustu zápasů před sebou a ty se budeme snažit zvládnout vítězně," uvedla zimní posila z Olomouce.

Na konci prvního poločasu ve velké příležitosti nepřekonal domácího brankáře Ondřeje Kočího. "Asi chybělo trochu víc klidu a třeba to hrát mezi nohama. Kdybych to dal po zemi, určitě by to skončilo v bráně," uvažoval Falta.

Při premiéře odehrál na levé straně plzeňské zálohy celých 90 minut. "Furt si zvykám, ale cítil jsem se poměrně dobře. Věřím, že s dalšími zápasy to bude lepší a lepší," podotkl Falta. "Věřil jsem do poslední minuty, že to zlomíme. Šancí nebylo moc, ale zatlačili jsme soupeře a už to vypadalo, že tam něco dotlačíme. Ale bohužel se nám to nepodařilo," dodal sedmadvacetiletý záložník.

Gula byl s Faltou i Šulcem spokojený. "Myslím si, že Falta nám určitě přinesl solidní pohyblivost a rychlost. Nový hráč v mužstvu potřebuje také to, abychom zápas zvládli výsledkově. Ale pozici si už zastal. Šulcík velmi slušné, zvládnul roli též solidně. Střídal, protože má silného a zdatného konkurenta Čermáka," řekl slovenský kouč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články