Macháč v Melbourne musí po příletu z Dauhá do přísné karantény. Dva týdny nesmí vyjít z pokoje

17. 1. 2021, 20:12
Aktuality 6
Tomáš Macháč musí před svou premiérou na Australian Open na dva týdny do tvrdé karantény a 14 dní tak nesmí opustit hotelový pokoj. Český tenista se totiž přesunul z Dauhá, kde úspěšně absolvoval kvalifikaci, do Melbourne letadlem, v němž cestovala jedna osoba pozitivním testem na Covid-19. Naopak v 'běžné' izolaci s možností tréninku jsou Karolína Plíšková, Petra Kvitová či Jiří Veselý.
T. Macháč (© tennisslovakopen.sk)

Dvacetiletý Tomáš Macháč minulý týden prošel kvalifikací v Dauhá bez ztráty setu. Při přesunu do Melbourne ale byl v letadle z Kataru, v kterém měl jeden z pasažérů po příletu pozitivní test.

"Bohužel jsem," napsal svěřenec Daniela Vacka na otázku ČTK, zda není v přísnější karanténě, ale více se nechtěl k situaci vyjadřovat. "Nezlobte se," omlouval se.

Další čeští tenisté se zatím přísné karanténě vyhli. Mluvčí Petry Kvitové Karel Tejkal pro média v sobotu uvedl, že světová osmička se neocitla v inkriminovaných letech. A stejně je na tom podle tiskové zprávy i šestá hráčka žebříčku Karolína Plíšková. V Melbourne ale stále čeká na možnost trénovat.

Plíšková čekala téměř 48 hodin na výsledky testů. Její tým proto musel v průběhu neděle místo plánovaného tréninku zůstat ještě na hotelu.

"V neděli jsme byli v rozvrhu tréninků nejdřív ve čtyři hodiny odpoledne, ale nikdo pro nás nepřišel, pak se to posunulo na 18:45. Nesmíme opustit pokoj, takže vždy čekáme na to, až někdo zaklepe na dveře, pak vždycky rychle vyskočíme. Jenže ani napodruhé se nic nedělo. Jen nám sdělili, že nám trénink zrušili. Ale co se dá dělat. Snad to vyjde zítra," napsal na instagramu Sascha Bajin, nový kouč Plíškové.

Problém se vyhnul i v současnosti nejlepšímu českému hráči Veselému. "Já letěl už 13. ledna, takž se mě to netýká," napsal 69. hráč dvouhry ČTK. Podobně jako Plíšková čeká na trénink. "Pořád nám to posouvají. Snad dneska," doufal.

V Austrálii by se měli na první grandslam, který začne se zpožděním až 8. února, připravovat i další Češi. Do soutěže dvouhry se dostali také Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková a Kristýna Plíšková. Strýcová, Siniaková a Krejčíková ovšem stejně jako Macháč musejí podstoupit přísnější karanténu.

V přísné karanténě bez možnosti opustit hotelový pokoj skončilo už 72 tenistů kvůli pěti pozitivním testům na Covid-19 v letadlech, jimiž do Melbourne cestovali. Tři případy byly v letadle z Los Angeles, jeden z Abú Zabí a naposledy další po příletu z Dauhá.

Tenisté, kteří jsou v normální čtrnáctidenní karanténě, mají možnost po absolvování testů na covid-19 každý den na pět hodin opustit hotel na trénink.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Čo sa dialo s tými, ktorí cestovali do Austrálie komerčnými linkami? Predpokladám, že bežní pasažieri išli automaticky do 2 weeks karantény, ale tenisti šli automaticky do hotelov, kde ich otestovali a ked boli negatív, tak mohli trénovať. Opravte ma ak sa mýlim.
Reagovat
cabuna
Myslím ,že nebyla možnost komerčních linek.Bylo vypraveno 17 letadel ,A na Twiteru píší ,že jde do karantény 4 letadlo ,tentokrát z Dubaje let pátek ráno .
Reagovat
smazaný uživatel
To som nevedel. Ale medzi tými nešťastníkmi nie je naozaj top top hviezda. Neviem ako to mali ošetrené Nadal s Djokovicom, alebo či mali jednoducho šťastie.
Reagovat
cabuna
Ty odletěli do Adelaide.Dubaj - Flight SQ 8032A

Sara Errani, Tsvetana Pironkova, Lesia Tsurenko, Greet Minnen, Francesca Jones, Rebecca Marino, Mihaela Buzarnescu, Chloe Paquet, Whitney Osuigwe a další.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaj, pravda.

Tak to sa ukazalo ako klucove rozhodnutie
Reagovat
FulnekUltras
buďme rádi za ty dary... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist