Rosol na challengeru v Istanbulu prošel dvoukolovou kvalifikací

18. 1. 2021, 10:19
Aktuality 0
ATP CHALLENGER ISTANBUL - Lukáš Rosol na challengeru v Istanbulu zvládl i druhý kvalifikační zápas ve třech setech a zahraje si hlavní soutěž. Pětatřicetiletý veterán v dnešním finále kvalifikace přetlačil Američana Ernesta Escobeda. V hlavní soutěži vyzve Nizozemce Tallona Griekspoora.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol do letošní sezony vstoupil před týdnem v katarském Dauhá, kde se odehrála kvalifikace mužů na úvodní grandslam sezony Australian Open. Letenku do Melbourne Parku však 35letý veterán nevybojoval, když skončil hned na úvodním soupeři.

Lépe si vede na úvodním challengeru letošní sezony v Istanbulu. V turecké metropoli včera po obratu porazil nasazeného Slováka Filipa Horanského a dnes ve finále kvalifikace po dvou hodinách přetlačil 7-6(5) 4-6 6-3 Američana Ernesta Escobeda.

Rosol v úvodním dějství nedokázal potvrdit ani jeden brejk (za stavů 3-2 a 6-5) a v tie-breaku ztratil vedení 5-1, přesto set dokázal urvat na svou stranu. Další dvě sady rozhodl vždy jeden brejk.

Rosol v prvním kole hlavní soutěže narazí na Tallona Griekspoora. S o 11 let mladším Nizozemcem má vyrovnanou bilanci 1-1.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist