Znak města Nový Bor (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bor - Oficiální web města skla
Historické město Libereckého kraje 2017 a 2019
Zlatý erb 2023 – 2. místo v Libereckém kraji


Vyhledávání


Cesta: Titulní stránka > Naše město

 

Podnikatelé v Novém Boru mohou opět žádat o úlevu na nájemném

Drobní živnostníci a podnikatelé, kteří působí v nebytových objektech města Nový Bor a dotkla se jich mimořádná opatření v souvislosti s pandemií covid-19, mohou opět žádat o úlevu na nájemném. Tu je možné uplatnit od 1. ledna 2021 ve výši 50 nebo 20 procent v závislosti na dopadu vládních opatření na činnost žadatelů.
kadernice
 

 
 

Opatření na podporu živnostníků a podnikatelů, kteří museli v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu omezit nebo zavřít své podniky, schválili novoborští radní. "Uvědomujeme si zatížení živnostníků a podnikatelů v důsledku nucených uzávěr provozoven, které s mírnými přestávkami trvá již téměř rok. Proto, i když má město v důsledku vládního balíčku omezený rozpočet na letošní rok a úlevou na nájemném přijdeme o část dalšího příjmu, je pro nás prioritní zachovat stávající síť obchodů a dalších služeb, aby si lidé mohli nakoupit, kde jsou zvyklí, dojít si na jídlo, ke své kadeřnici,“ vysvětlil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Podnikatelé, kteří na základě krizových opatření museli uzavřít provozovny, mohou žádat o úlevu ve výši 50% nájemného. Ti, kteří mohou omezeně podnikat, např. přes výdejní okénko, mohou uplatnit úlevu na nájemném ve výši 20%.

Živnostníci a podnikatelé, kteří chtějí tuto formu pomoci využít, musí na odbor správy majetku zaslat žádost nejpozději do 28. února 2020. „Na jejím základě s nimi podepíšeme dohodu o snížení nájmu,“ upřesnila vedoucí odboru správy majetku Jitka Capouchová a zdůraznila, že úleva se nevztahuje na platby za energie, vodné a stočné. „Nemůžeme rozhodovat za poskytovatele těchto služeb,“ vysvětlila Jitka Capouchová. V žádosti adresované na e-mail podatelna@novy-bor.cz je třeba uvést jméno, příjmení a sídlo provozovny.

Město Nový Bor poskytlo úlevu na nájemném podnikatelům již za období nouzového stavu vloni na jaře. Tehdy se o tuto pomoc přihlásily téměř tři desítky podnikatelů. Měsíční příjem města za pronájem nebytových prostor činí 227 tisíc korun, celková výše odpuštěného nájemného za jarní období byla 248.671 Kč.

 
Zodpovídá: Radmila Pokorná
Vytvořeno / změněno: 18.1.2021 / 18.1.2021
 

 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Web a design: PCPOS s.r.o. a , redakční systém