Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Hůře jsme ani hrát nemohli, prohlásil Pirlo po porážce s Interem

Nebyl to dobrý výkon. Trenér Juventusu Turín Andrea Pirlo po utkání s milánským Interem, které jeho svěřenci prohráli 0:2, označil týmový výkon za ustrašený. Juventus podle něj nemohl hrát hůře. V tabulce Serie A je až pátý. 

Andrea Pirlo
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Alessio Morgese

"Je to nepříjemná porážka. Nemohli jsme hrát hůř. Bylo to nečekané. Musíme zvednout hlavy a připravit se na středeční finále Superpoháru s Neapolí," řekl Pirlo.

"Naše ambice jsou stejné. Porážka se silným soupeřem je drobná vada, to se stává, ale zklamal mě přístup. Tým jako Juventus sem musí přijet se sebevědomím a ambicemi, touhou převzít iniciativu a vést zápas určitým směrem. My jsme ale byli bojácní," uvedl jednačtyřicetiletý Ital.

Špatný přístup se podle něj projevil od začátku duelu. "Když vám chybí odhodlání vyhrát, je to těžké. Byli jsme ustrašení, báli jsme se útočné hry Interu. V hlavách jsme se soustředili jenom na bránění, ale ani v něm jsme nebyli důrazní. Dovolili jsme Interu převzít iniciativu a za takových okolností se z nich stává zničující tým," konstatoval Pirlo.

Odpovědnost za výsledek vzal na sebe. "Trenér vždycky jako první nese vinu. Jestliže mužstvo neudělalo to, co jsme si plánovali, pak to znamená, že nepochopilo plán," prohlásil mistr světa z roku 2006.

Vítězný gól Interu vstřelil ve 12. minutě hlavou Arturo Vidal. Přihrál mu Nicoló Barella, jenž po změně stran přidal pojistku. "Nerazzurri" se bodově dotáhli na vedoucího městského rivala AC, který hraje dnes v Cagliari.

"Výhra nám dodá sebedůvěru k tomu, abychom šli dál a věřili, že můžeme vyhrát scudetto. Porazili jsme nejsilnější tým za posledních devět let. Věříme, že to můžeme dotáhnout až do konce," řekl Vidal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články