Zde může být vaše reklama.

Dopravní podnik města Olomouce povede Jaroslav Michalík

Dopravní podnik města Olomouce povede Jaroslav Michalík

foto: DPMO

18. 01. 2021 - 13:04

Olomoucký dopravní podnik má nového ředitele, firmu povede Jaroslav Michalík, doteď člen představenstva, zodpovědný za obchodně-ekonomický úsek. Ve funkci nahradil Jaromíra Machálka, který v létě loňského roku odstoupil z rodinných důvodů.

O tom, že má dopravní podnik zajišťující městskou hromadnou dopravu v hanácké metropoli od 1. ledna 2021 nového ředitele, informovala mluvčí dopravního podniku v tiskové zprávě.

"Primárním cílem nového předsedy představenstva je v současnosti hlavně zvládnutí aktuální situace související s epidemií nemoci Covid-19 a tím plynoucí pokles tržeb," uvedla mluvčí Martina Krčová v tiskové zprávě.

Závěrečného kola výběrového řízení se zúčastnilo pět uchazečů, podle předsedy dozorčí rady Josefa Kaštila byli všichni kvalitní.

„Výběrová komise i dozorčí rada se většinově shodla na jménu dosavadního ekonomického náměstka jednak kvůli jeho představeným vizím dopravního podniku, ale také díky zkušenostem z jeho dosavadního působení ve společnosti,“ informoval předseda dozorčí rady společnosti Josef Kaštil.

Jaroslav Michalík má bohaté zkušenosti ze soukromé sféry, kde působil především v oblasti automobilového průmyslu.

Během svého působení ve vedení společnosti by se chtěl podle slov mluvčí zaměřit na zavádění moderních technologií a postupů do veřejné dopravy například zavedení elektronického odbavování cestujících přímo ve vozidlech či přípravě k přechodu na nízkoemisní a bezemisní vozidla.

Další články