Pernica v Brně nadchnul povedeným debutem. S Dreksou mi to klape, ale Šural nás umí taky seřvat, říká zadák Zbrojovky

Pernica v Brně nadchnul povedeným debutem. S Dreksou mi to klape, ale Šural nás umí taky seřvat, říká zadák Zbrojovky

Luděk Pernica odešel v rámci zimní pauzy z Viktorie Plzeň hostovat do svého domovského klubu Zbrojovky Brno. Právě takový stoper Brňanům chyběl už delší dobu a i proto v něm někteří fanoušci viděli spasitele. A to ostatně Pernica už ve svém debutu potvrdil.

Zbrojovka remizovala s Mladou Boleslaví 1:1, jediný gól vstřelil po standardní situaci hlavičkou právě Luděk Pernica. Brněnská defenzíva byla pevná a inkasovala pouze z dalekonosné střely Marka Matějovského. Brno mělo na dosah i výhru, Šumberův přesný přímý kop v nastavení druhé půle ale zastavila branková konstrukce.

Zbrojovka zkrátka vypadala mnohem lépe a oživeně a fanoušci tak věří, že se klubu podaří se udržet. A v to věří i Pernica. Ten tvořil stoperskou dvojici v prvním poločase s kapitánem Pavlem Dreksou a ve druhém s Jakubem Šuralem. „Ze začátku jsme to s Pavlem dirigovali navzájem, pak přišel Kubík Šural, i on dokáže mluvit a seřvat tým. Dobře jsme se doplňovali a celý zápas jsme si vzadu odřídili v pohodě," pochválil si Pernica oba své defenzivní parťáky, přičemž věří, že Dreksovo zranění nebude vážné a za Zbrojovku nastoupí co nejdříve.

„Cítil jsem se až moc dobře, skvěle. I parta je tu skvělá, to už jsem za ten týden stihl poznat. Začali jsme bodem a teď už se soustředíme na další zápas, který chceme zvládnout co nejlépe,“ hovořil kmenový hráč Viktorie Plzeň o svých prvních dnech v Brně, prvním zápase a připomněl i páteční nelehkou domácí bitvu se Slovanem Liberec. 

zdroj: fczbrno.cz