InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veselí nad Lužnicí, městu Rozmarného léta to v zimním hávu sluší

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

VESELÍ NAD LUŽNICÍ – Město nad soutokem dvou řek poskytlo před lety scenérii pro natočení filmu Rozmarné léto. Podle prózy Vladislava Vančury roztomilé dílo natočil režisér Jiří Menzel. „Scény filmu Rozmarné léto se natáčely na soutoku Lužnice a Bechyňského potoka. Také záběry s provazochodci se točily na jednom z veselských náměstí,“ prozradil starosta města Vít Rada. V současnosti panuje po několika letech konečně klasická zima.

 

Ta přeje také otužilcům. Skvělý herec Rudolf Hrušínský, představitel filmové postavy majitele říčních lázní Antonína Důry, by možná tak zvaně dal i otužileckou lázeň. Kdo ví, třeba i Jiří Menzel, který se ve filmu převtělil do postavy kouzelníka Arnoštka. Oba mistři svého oboru už se na nás dívají již shůry. Půvabnou Annu si zahrála ve filmu Jana Preissová, tehdy ještě pod dívčím jménem Drchalová.

Na kouzelné rozmarné léto na veselských pískovnách a na jezech řek je nutno si ještě několik měsíců počkat. Nyní se město v letošní krásné ladovské zimě obléklo do zimního šatu.

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Některé fotky jsou dosti rozmazané.

    Vloženo 19.1.2021 14:18:53

  • Eva 

    Reagovat

     

    Omlouvám se, již jsem opravila. Pan starosta se nemýlil. To jsem popletla já ☺... jak jsem fotila řeky Lužnici a Nežárku, tak jsem úplně pak na Bechyňský potok zapomněla.

    Vloženo 19.1.2021 09:18:02

  • Stanislav Kaisler 

    Reagovat

     

    Pan starosta se mýlí, Rozmarné léto se natáčelo na soutoku Lužnice a Bechyňského potoka.

    Vloženo 19.1.2021 05:22:16

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace