2021 rok kovového Buvola – hodně práce pro psychology a psychiatry

Jeden už nestačí sledovat co nového pod sluncem a odkud vítr vane, kdo pluje proti větru nebo kdo komu sebral vítr z plachet. Jisté však je, že kdo seje vítr, sklízí bouři. Není čas mluvit do větru, marně a naplano, kdo rychleji chytí vítr, kdo rychleji převleče kabát, nebo kšiltovku odhodí v dál, řečí srozumitelnou sděluje „kam vítr, tam plášť“. Otočit se po větru zištně, prospěchářsky a beze studu, to hold není pro každého. Mravnost už asi na věčné časy vzala roha, a jestli má někdo z někoho vítr, to nikoho neomlouvá. Bezzásadovost, využívání příležitosti, opouštění zásad ve prospěch okamžitých výhod, je návod, jak „být za větrem“ (skrytý na bezpečném místě). Převlékání kabátů bude jedním z témat letošního roku, a to nejen v souvislosti s politickými kontexty. Ale nebude to jen tak, půjde to ztuha, neboť v době restrikcí a zavřených módních salonů, a v době měnící se vládnoucí ideologie, bude o nové kabáty nouze. Zpívat se také nesmí, takže opěvovači starého režimu a opěvovači nového režimu budou ještě nějaký čas obtížně rozeznatelní, a to také z toho důvodu, že jeden ani druhý pořádně neví, jakou ideologii má vlastně opěvovat.

Nejen psychologům a psychiatrům se rychle zaplní diář pro rok 2021, fyzické i psychické nasazení bude velké, a tak si letos leckdo sáhne na dno svých sil

Čeká nás rok absurdit, nejen, že se dozvíme, že Unie schválila konzumaci červů (larev potemníka moučného), mnoho dalších rozhodnutí, nařízení a doporučení, nejen v rámci evropské byrokracie, bude nejen Evropanům servírováno na všechny možné způsoby. Ale na druhou stranu faktem je, že stravu bohatou na proteiny, tuk a vlákninu, která se dosud využívala hlavně jako krmivo pro zvířata, budeme v roce dualit, polarit a absurdit, v roce houževnatého pracovního nasazení, potřebovat asi všichni. Tím nechci říct, že budeme zahnáni do „zahrady“ s elektrickými ohradníky, kolem které budou pobíhat hlídací psi, toho bych se neodvážila. Avšak to, že leckomu letos potemní rozum (někomu navždy), že jednání některých celebrit a panstva operujícího v „předzahrádkách“ se dostane nálepky „jedná jako rozumu zbavený“, je celkem jisté. Nejen obchodníkům s hmyzem pokvete pšenka, tím si také můžeme být jisti, ostatně už v loňské roce se vydatně rozrostl počet miliardářů podnikajících na poli zdravotnických a farmaceutických disciplín. Jak tak teď koukám na slovo „farmaceutických“, tak se mi vybavila alegorická satirizující novela George Orwella, s názvem „Farma zvířat“, formou bajky popisující politické vztahy a děje mezi lidmi. Hlavními hrdiny v příběhu je skupina zvířat, která se vzbouří, vyžene lidi z farmy, na které žije, a vede ji sama, jejich vláda se však postupně zvrhne v brutální tyranii. Ale to jsem neplánovaně odbočila.

Nejen obchodníci s hmyzem, ale také celé úřednické a politické spektrum bude muset překonat odpor „běžných konzumentů“. Leckdo bude také muset překonat „energie hmyzího charakteru“, které v potemnělém, koronavirem zamořeném ovzduší poletují jako přemnožené kobylky. Otázkou je, kdo pro koho je vlastně obtížným hmyzem. Nemusí dojít k invazi hmyzu, zemi dokáže zamořit a zdevastovat školní osnovy nebo živnosti drobných podnikatelů a podobně i poměrně malá hmyzí letka.

Energie hmyzího charakteru, kterým se ve spirituálních kruzích říká „energetické larvy“ nebo „fantomy vlastních stínů“, ovládají také astrální prostor. Mnohé fantomy vlastních stínů rozpustíme změnou myšlení, ovládnutím vášní, pudů a sebeklamů. Toto si ovšem vyžaduje upřímný mentální trénink. Změníme-li myšlení, potom se temné larvy vlivem nedostatku potravy v podobě negativní energie časem rozpustí. Není žádného divu, že lidé utíkají do hor, vrcholky hor působí na člověka magicky, vzduch je zde řídký, čistý a ionizuje, je obohacen o záporně nabité ionty, vzduch jiskří čistotou podobně jako po bouřce. Na horách vzduch vibruje duchovní euforickou silou. Vnímání je ostřejší, můžeme zde pociťovat malátnost a jakousi podivnou přitažlivost ke hvězdám. Mnoho duchovních bytostí oddává se meditacím a osvobozujícím vhledům do vlastního Já právě vysoko v horách. Zde se snáze otevírá lidské vědomí a přibližuje se k samotné podstatě Universa. Zde máme velmi blízko k nahlédnutí do paralelních světů. Ale to jsem zase odbočila, nějak se nemohu dostat k predikcím roku Buvola dle lunárního čínského kalendáře. Buvol je houževnaté rohaté zvíře, kde se tedy vzaly myšlenky na drobný, sotva viditelný hmyz mi je záhadou.

Dobře tedy, podívejme se na energie Buvola, jde totiž o stabilizující sílu, která udržuje cyklus života. Opusťme tedy pesimistickou notu a jako houževnatý, odhodlaný, čestný a bezúhonný Buvol se hrdě a s nadhledem postavme všem protivenstvím. Buvol má spoustu síly k tomu, aby dokázal hrdě nést a unést břemena odpovědnosti, nenechá se vláčet osudem, je to on sám a jeho síla, kdo otáčí kolem Osudu. Buvol, podobně jako Kozoroh, je tvor věrný svým ideálům, za všech okolností zůstává věrný také zákonům Přírody.

Rok Buvola – od 12. 2. 2021 do 31. 1. 2022
V roce Buvola na kdekoho z nás dolehne břemeno odpovědnosti, fyzická únava z nekončící práce, duševní únava z pestrého výběru „životních zkoušek“. Události budou mít rychlý spád. Přes vše, co se děje okolo nás, přes veškeré energie, které nemáme možnost ovlivnit, je na prvním místě rodina. Buvol nás nabádá uspořádat si všechny své rodinné záležitosti. Dokážeme-li se zklidnit, nezabředneme-li do sledování politiky a nebudeme-li se děsit hromů a blesků a „práskání bičem nad hlavou“, a budeme-li se věnovat především sobě a své rodině, budeme v tomto směru sklízet ovoce. Rok Buvola je přes všechny nesnáze obyčejně rokem plodným, a to hlavně pro zastánce rčení „bez práce nejsou koláče“. Zahálka není na místě, povinnosti nás stejně doženou. Lenost a netečnost se určitě nevyplatí, ani čekání na „až to přejde“, „až se změní podmínky“, „až bude vát příznivější vítr“. Kdo na nic nečeká, kdo nezaváhá a včas zaseje semínka inspirace do úrodné půdy, kdo vsadí na disciplínu, kdo nebude kolem dokola rozebírat proč nebo kvůli komu je nespokojen, ten bude mít co sklízet a za svou pečlivost a píli bude odměněn. Tento rok nepřeje nedostatku komunikace, dohadování, hádání, neústupnosti a řešení věcí silou. Na místě by měla být snaha o klidné dohody, o oboustranné kompromisy, rozhovory, povídání, naslouchání. Vyhraje ten, kdo bude pokládat ty správné otázky, kdo bude pozorně a trpělivě naslouchat, nejen druhým, ale také sám sobě. V roce Buvola se nebude dařit trikům a podvodům, násilné protesty ani hlasité výkřiky nepřinesou očekávané změny. Kdo se bude řídit energií Buvola, rozmyslem, vlídností, přímostí, smyslem pro metodiku, neúnavností v cestě za svým cílem, mravní silou a vnitřní statečností, smyslem pro usmíření, dokáže toho více než nespokojený, umíněný a tvrdohlavý křikloun.

Související článek: Umění vidět SVĚT „třetím okem“ karetního hráče

Buvol je statné zvíře a budí respekt, obavy z jeho vzhledu podmiňují jeho mohutné rohy, ale ve své podstatě je to zvíře klidné, proto si nepleťme buvola s bizonem, to je jiný živočišný druh. Buvol miluje vodu, na vodu je dokonce životně vázán, miluje brodění ve vodě a vodní koupele, ve vodě odpočívá, chladí se a nabírá sílu. Není tedy divu, že jde do módy otužování a soutěže „kdo déle vydrží v ledové vodě pod mohutnou ledovou krustou“. Buvol se nezalekne ani kaluží a bláta, voda i bláto chrání buvola před obtížným hmyzem. No vida, hmyzem jsme začali, hmyzem skončíme. Zapomeňme tedy v letošním roce na jedovaté, chemické a toxické repelenty, které obsahují člověku škodlivé látky. Vydejme se cestou přírody, příroda je rezervoárem silných energií, které mají vliv na posílení imunity. V zimě do kopců a hor za sněhem, na jaře k procházkám všude tam, kde nám dodá energii voda, v létě k rybníkům, jezerům, zatopeným lomům a řekám. Vnímejme očistnou sílu vody a všech přírodních energií.

INSPIRACE – elektronické a tištěné knihy Psychologie chaosu

Rok 2021 nám dává v numerologickém součtu číslo pět. Pětka je dokonalé mystické, dynamické číslo, představuje požehnání, štěstí, uskutečnění, tvůrčí potenciál, obohacení duševního života a geniálnost. Je symbolem nebe, barev, hudby, krásy, rovnováhy. Představuje dimenzi, kde se duše počínají samostatně rozvíjet a oddělují se od božské podstaty. Číslo pět je považováno za střed kruhu, spojuje nebe se zemí, je číslem meditace. Je číslem člověka a symbolem mikrokosmu, symbolem rodiny a lásky, harmonie a vzkříšení. Pětka představuje pátý element a tím je Duch, nehmatatelná esence všeho jsoucího. Máme pět smyslů, díky nim vnímáme a zakoušíme svět, tím je pětka spojena s přítomným okamžikem. Zároveň je číslem vědy. Hudba dávných časů byla dimenzovaná na pět tónů (také vyjadřuje „pět“ – jako zpívat). Pětka rezonuje se stromy, rostlinami, drahými kovy a planetou Venuší. Symbolem pětky je pentagram.

Související články: Tajemné smyslové kontinuum všech znamení zvěrokruhu, Pentagram – energetický zářič

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Diskuze


PŘEJETE SI PODPOŘIT PROVOZ WEBOVÝCH STRÁNEK FORMOU FINANČNÍHO DARU?