Hlavní obsah

Pomsta v době koronaviru: Izraelec poslal expřítelkyni čtyřikrát do karantény

Novinky, ČTK, nčs

Pandemii covidu-19 zneužil k osobní pomstě pětatřicetiletý muž pracující pro izraelské ministerstvo zdravotnictví, který svou bývalou přítelkyni čtyřikrát zbytečně poslal do koronavirové karantény. Pro ženinu izolaci přitom nebyl nejmenší důvod, protože nebyla ani infikovaná, ani v kontaktu s nakaženou osobou, informovala agentura AFP s odvoláním na policii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž, jehož jméno policejní zpráva neuvádí, nyní čelí několika obviněním včetně zneužití postavení, podvodu či narušení soukromí. Těchto činů se podle policie dopustil v uplynulých měsíců, kdy čtyřikrát své bývalé přítelkyni poslal oficiální textovou zprávu, že se musí ihned uchýlit do izolace.

Navzdory lockdownu se stovky lidí v Anglii koulovaly v parku

Koktejl

Podle dostupných informací muž pracoval jako externista v jednom z call center izraelského ministerstva zdravotnictví. Policie ho začala vyšetřovat, když ministerstvu začalo být podezřelé, že se stejná žena čtyřikrát po sobě odvolává proti nařízené izolaci.

V Izraeli je nyní více než 180 tisíc Izraelců v nařízené dvoutýdenní izolaci kvůli možnému kontaktu s covidem-19. Od začátku pandemie toto opatření absolvovaly téměř dva miliony z necelých devíti milionů obyvatel Izraele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám