Vystrčil s Decroix (ODS) staví koalici bez náměstka Zemana (TOP09)

Přípravy na podzimní parlamentní volby pokračují i v koalici ODS, KDU-ČSĹ a TOP09. Krajský předseda ODS a senátor Miloš Vystrčil navštívili Větrný Jeníkov, kde je starostkou Martina Lisová.

Starostka Martina Lisová z Větrného Jeníkova by měla být lídryní TOP09 pro parlamentní volby. „Když se osobní sympatie kryjí s těmi politickými,“ komentovala návštěvu Větrného Jeníkova Eva Decroix (ODS).

Eva Decroix má být lídryní koalice ODS, KDU-ČSL a TOP09 pro parlamentní volby. Na kandidátní listině se naopak neobjeví náměstek jihlavské primátorky Vít Zeman i když měl zájem o post lídra za TOP09. TOP09 dala přednost nestraníkům před náměstkem Zemanem jako členem strany. A není to poprvé. Už v krajských volbách se náměstek Zeman neobjevil na kandidátní listině, i když měl zájem o pozici lídra.

Zastupitelka Eva Decroix už v je v koalici s náměstkem Zemanem (TOP09) na jihlavském Magistrátě. Ani to však nezaručilo pozici pro náměstka Zemana v koalici vedené Decroix do parlamentních voleb.

Ani krajský předseda KDU-ČSL Vít Kaňkovský se dosud nevyjádřil, zda-li bude mít zájem kandidovat v koalici s ODS do parlamentních voleb. Na koaliční kandidátní listině zaplněné nezávislými osobnostmi klesají šance lidovců na zisk poslaneckého mandátu. Naopak rostou šance nezávislých kandidátů, jako je starostka Větrného Jeníkova Martina Lisová, „přeskočit“ lidoveckého kandidáta.

Koalice vedená právní poradkyní šéfa Senátu Vystrčila Evou Decroix plně vyhovuje zájmům ODS dostat se ve volbách do Sněmovny. Hned po volbách ale koaliční spolupráce má skončit a dál už každý sám a na svoje triko. Lidovci na Vysočině tak mohou mandát svého poslance položit na oltář koalice, což plně vyhovuje politice ODS.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů