Opláštění Zimáku potřebuje opravit, ale chybí materiál
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Sportaréna Teplice je z důvodu vládního usnesení zavřená. Ještě koncem loňského roku ji krátce využíval například oddíl futsalu. Ostatní sportovní oddíly, jako krasobruslení nebo hokejisté, činnost přerušily. Vzhledem k podmínce maximálního počtu lidí ztrácely tréninky smysl. O situaci informoval na posledním loňském zasedání zastupitelů ředitel organizace, Pavel Tetřev.

„V říjnu jsme provoz přerušili. Rozhodl jsem o zachování ledové plochy, protože u nás trénovali ještě hokejisté z Ústí nad Labem.“ Stadion navštěvovalo podle Tetřeva také deset zaměstnanců AGC a na ubytovně bydleli vojáci, kteří pomáhali v teplické nemocnici. Od poloviny prosince je ale celý komplex sportovišť pro veřejnost zavřený, v omezeném provozu jede pouze hotel a město přichází každý den o peníze.

Tetřev na zastupitelstvu zmínil nutnost opravy poškození povrchu pláště zimního stadionu. K jeho narušení došlo v prosinci 2019, kdy si jedna z řidiček spletla zpátečku a do opláštění najela autem. Škoda je odhadnutá na cca 750 tisíc korun. Plechy na opravu jsou vzhledem k použité technologii k dispozici pouze v Belgii a dopravit se musí do Čech přes Německo. Což je v této situaci problém.

„Němci sem momentálně nechtějí pustit náklaďáky s materiálem kvůli tomu, že by jejich řidiči museli zůstat v karanténě. Dnes jsem zrovna stadion obcházel, a to poškození nevypadá dobře. Všechno závisí na tom, jak se bude vyvíjet situace. Bohužel s tím teď nic nenadělám,“ poznamenal Tetřev v pondělí 18. ledna.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru