Sociální sítě
Nahoru

Chronograf inspirovaný betonovou džunglí New York City

Od chvíle, kdy Hublot otevřel brány svého největšího butiku v USA, kde jinde než na slavné 5. Avenue v New Yorku, se toto místo stalo neochvějným majákem švýcarské hodinařiny v celých Spojených státech. I proto se Hublot rozhodl vzdát městu, jemuž se přezdívá „betonová džungle“, hold prostřednictvím nejnovější limitované edice hodinek Classis Fusion Concrete Jungle New York.

Beton je stavební materiál oblíbený pro svou sílu a vytrvalost. New York City, postavené na jeho základech, není jen dalším velkoměstem, ale také symbolem pevnosti a nezdolnosti. Z jeho rušných ulic, bujaré atmosféry, jiskřící energie, neomezených možností a schopností odolat, vyvíjet se a překonávat zdánlivě nepřekonatelné, se inspirovala i značka Hublot. Jedinečnost a neutuchající ambice, které jsou New Yorku vlastní, se rozhodla vdechnout i hodinkám s moderním betonovým nádechem.Nový model hodinek Classic Fusion Concrete Jungle New York, limitovaný 50 kusy, evokuje sofistikovanou vyrovnanost a neutuchající eleganci města, aniž by ignoroval jeho surové prvky. Klasicky robustní model hodinek Classic Fusion má tentokrát pouzdro vytvořené z ještě robustnějšího materiálu, kterým je jemný beton. Číselník, který naplno přiznává strukturu betonu s jeho přirozenou pórovitostí, je opatřen geometricky řezanými prohlubněmi na pozicích hodin a sčítačů chronografu, které evokují strukturu města. Kontrast tlumených šedých tónů pouzdra i lunety s černým řemínkem je jako typický New York – monotónní i bouřlivý, uniformní i nekonvenční.

Historicky druhá verze hodinek Concrete Jungle od značky Hublot je posílena odolnějším betonem a zůstává věrná principu Art of Fusion, jenž podporuje průkopnické inovace. Beton použitý pro pouzdro hodinek se skládá ze 65 – 75 % jemného cementu, 25 – 30 % epoxidové pryskyřice a 5 – 10 % skolaminátu. Ten nahrazuje ocel, jež beton za normálních okolností zpevňuje. 

Designový tým Nyon vylepšil epoxid pryskyřice přísadou odolávající UV záření, čímž zabránil změně barvy materiálu v průběhu času. Na hotové součástky pak ještě aplikoval antigraffitovou vrstvu, aby tak zabránil znečištění betonu. Z takto vylepšeného materiálu, který odolá zubu času, je zhotoveno pouzdro, luneta i číselník. Za neproniknutelnou betonovou stěnou s vodotěsností do 50 m se ukrývá automatický kalibr HUB1143 s rezervou chodu 42 hodin. Korunka a tlačítka jsou vyrobeny z černé keramiky, která je stejně kontrastní jako celočerný textilní prošívaný řemínek.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.