Hlavní obsah

Advokát z Plzně se měl pokusit připravit umírajícího muže o majetek, soudí ho za podvod

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Až na deset let může skončit ve vězení dnes již bývalý plzeňský advokát Vladimír Procházka, který se podle obžaloby údajně podílel na podvodu s cílem připravit o majetek umírajícího muže. Společně s ním stanula v úterý u Krajského soudu v Plzni Alena Ciccioneová, která měla využít advokáta k tomu, aby se dostala k nemovitostem v hodnotě desítek milionů korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Trestní řízení je vedeno pro skutek, v němž je spatřován pokračující zločin podvodu ve stadiu pokusu, kterého se měli obžalovaní dopustit jako spolupachatelé,“ uvedla mluvčí krajského soudu Jana Durná.

Advokát měl obrat nevlastní dceru o výživné

Stalo se

Podle spisu dvojice po předchozí společné domluvě využila v březnu 2016 závažného zdravotního stavu Oldřicha V., který v té době ležel v nemocnici v posledním stadiu rakoviny. „Nejméně ve třech případech měli vyhotovit darovací smlouvy, kde hospitalizovaného muže označili jako dárce nemovitého majetku ve prospěch obžalované, a následně opatřit tyto smlouvy falešným podpisem,“ uvedla mluvčí.

Advokát odsouzený za pikle s insolvenčním soudcem neuspěl u ÚS

Krimi

Jak Právo zjistilo, k přepisům nemovitostí na katastru nedošlo, neboť synové později zemřelého muže v rámci civilního soudního řízení o neplatnosti převodu nemovitostí předložili písmoznalecký posudek, podle kterého byl podpis jejich otce na darovacích smlouvách falešný a který je také jedním z důkazů obžaloby.

Obžalovaná žena vinu popřela a tvrdí, že s poškozeným žila a nemovitosti na ni krátce před smrtí přepsal. Procházka se hlavního líčení nezúčastnil a souhlasil s tím, aby jednání probíhalo v jeho nepřítomnosti. Podle informací Práva byl již vyškrtnut ze seznamu advokátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám