Rosol na challengeru v Istanbulu skončil hned v prvním kole

19. 1. 2021, 12:47
Aktuality 1
ATP CHALLENGER ISTANBUL - Lukáš Rosol na úvodním challengeru sezony v tureckém Istanbulu na úspěšnou kvalifikaci nenavázal. Jediný český zástupce v hlavní soutěži dvouhry v prvním kole prohrál se 155. hráčem světa Tallonem Griekspoorem, na Nizozemce nestačil podruhé v řadě.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol do letošní sezony vstoupil před týdnem v katarském Dauhá, kde se odehrála kvalifikace mužů na úvodní grandslam sezony Australian Open. Letenku do Melbourne Parku však 35letý veterán nevybojoval, když skončil hned na úvodním soupeři.

O něco lépe si vedl na challengeru v Istanbulu. V turecké metropoli po obratu porazil nasazeného Slováka Filipa Horanského a včera ve finále kvalifikace po dvou hodinách přetlačil Američana Ernesta Escobeda.

Svého prvního vítězství v hlavní soutěži od loňského září se však nedočkal. Dnes totiž podlehl 4-6 6-7(3) Tallonovi Griekspoorovi, na o 11 let mladšího Nizozemce nestačil podruhé v řadě.

Rosol v úvodním dějství hned na úvod přišel o servis, ale dokázal si ho vzít zpět. Další manko brejku však zlikvidovat nedokázal. Ve druhé sadě soupeři nenabídl jediný brejkbol, ovšem set ztratil v tie-breaku a po hodině a půl se s turnajem rozloučil.

Úvodní challenger letošní sezony hned v prvním kole přišel o svou nasazenou jedničku. Aktuálně 115. hráč světa Daniel Galán v něm nestačil 6-7(5) 3-6 na kvalifikanta Joaa Menezese.

• ATP CHALLENGER ISTANBUL •
Turecko, tv. povrch / hala, 132.280 eur
úterní výsledky (19. 1. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
T. Griekspoor (Niz.) - Rosol (ČR) 6-4 7-6(3)
Menezes (Braz.) - Galán (1-Kol.) 7-6(5) 6-3
Hoang (3-Fr.) - Goméz (Ekv.) 6-7(3) 6-2 6-4
Rinderknech (Fr.) - Gunneswaran (5-Indie) 6-4 3-2 / skreč
Bonzi (Fr.) - Rola (Slovin.) 6-4 2-1 / skreč
Nakashima (USA) - Ilkel (Tur.) 3-6 6-4 6-3
Gaio (It.) - Clarke (Brit.) 6-3 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
gigin
tvl, mi je tě až líto. V Ově jsem tě tlačil a tys tam hukákal na celý Cypograd, tohle není žití, tohle je přežívání, že to takhle dál nejde. Ještě chvílu počkaj, zkus ještě...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist