Ukrajinský SkyUp začal prodávat letenky z Ostravy do Kyjeva, nabídne tři spojení týdně

Boeing 737-800 společnosti SkyUp Airlines v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT SpottersBoeing 737-800 společnosti SkyUp Airlines v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT Spotters

Ukrajinský dopravce začíná prodávat zpáteční letenky za ceny kolem 1300 Kč.

Letecká společnost SkyUp Airlines začne od 26. dubna létat z Ostravy do Kyjeva. Pro ostravské letiště půjde o druhou pravidelnou linku, která bude letos v provozu.

SkyUp dnes začal s prodejem letenek. Létat bude třikrát týdně: v pondělí, ve středu a v pátek. Podobně jako u nedávno oznámené linky z Brna půjde o lety s večerním příletem do Kyjeva. Z Ostravy bude odlétat v 19 hodin, v Kyjevě bude ve 21:40. Zpět letí v 17:10 místního času, v Ostravě je v 18 hodin.

Ceny letenek začínají na 60 dolarech (1302 Kč) za zpáteční letenku s malým příručním zavazadlem. Letenky jsou aktuálně v prodeji do konce letního letového řádu v říjnu.

Z mošnovského letiště jsou letos zatím plánovány pouze dvě pravidelné linky. Kromě nového spojení do Kyjeva ještě má pokračovat přímá linka LOT do Varšavy. Spojení Ryanairu s Londýnem není letos v rezervačním systému. „Jsme přesvědčeni, že obyvatelé Moravskoslezského kraje objeví krásy Kyjeva a Ukrajiny a zaměstnavatelé přivítají možnost zaměstnat ukrajinské pracovníky,“ uvedl Jaromír Radkovský, generální ředitel Letiště Ostrava.

SkyUp s příchodem koronavirové krize z Česka prakticky zmizel, návrat dopravce postupně oddaluje. Aktuálně nabízí na březen lety z Pardubic do Kyjeva, rozšířil také možnosti spojení z Prahy na Ukrajinu, nově začal prodávat kromě spojení do Lvova, Záporoží a Charkova také lety do Kyjeva a Oděsy.

Tagy KBP letecké spojení Česko - Ukrajina Letiště Ostrava OSR SkyUp SkyUp Airlines
30 komentářů