InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ráno hasiči na Táborsku vystříhávali posádku z auta, po poledni řešili požár vozu

 Autor: HZS

    Autor: HZS

TÁBORSKO – Hydraulické vyprošťovací zařízení museli v pondělí 18. ledna ráno použít profesionální hasiči z táborské stanice. Po půl šesté zasahovali u dopravní nehody u Malšic, části obce Všechlapy, při které došlo ke střetu dvou aut. V jednom z vozů zůstaly zaklíněné dvě osoby, jednotka postupně obě vystříhala z auta ven. „Během přibližně čtvrthodiny byly obě osoby vyproštěné a předané zdravotníkům záchranné služby. Hasiči zároveň zajistili havarované vozy protipožárním opatřením a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Bechyňská dobrovolná jednotka řídila po dobu záchranných prací provoz na komunikaci,“ přiblížila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Při nehodě utrpěli tři muži z aut těžká zranění a byli převezeni do nemocnic v Táboře a Českých Budějovicích.

 

Ve stejný den, půl hodiny po poledni, pak vyjížděla profesionální jednotka ze stanice Soběslav do Veselí nad Lužnicí, kde byl na Třídě Čs. armády ohlášen požár osobního auta. Poplach byl vyhlášen také pro jednotku místních dobrovolných hasičů. „Ti k autu dorazili jako první a ihned vysokotlakým proudem zahájili hašení. Požár zasáhl motorovou část vozu Renault Megane. Jeho osádka – dva dospělí a dítě – byla z auta venku bez zranění," vylíčila Vendula Matějů.

Průběžný průzkum ukázal, že v motorovém prostoru došlo k zahoření protihlukového obložení motoru, které spadlo na výfuk. „Obložení bylo z motorového prostoru odstraněno a dohašeno mimo vůz. Po likvidaci požáru byl motorový prostor zkontrolován pomocí termokamery – nebylo nalezeno žádné další nežádoucí hoření. Požár byl beze škody," doplnila mluvčí.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace