Anna Kameníková: Představitelka Boženy Němcové si nechala oholit hlavu a nyní pracuje v sýrárně

Anna Kameníková: Představitelka Boženy Němcové si nechala oholit hlavu a nyní pracuje v sýrárně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anny Kameníkové jste si v poslední době mohli všimnout v roli mladé spisovatelky Boženy Němcové v minisérii České Televize. Jak se k roli dostala a co dělá teď? Podívejte se na zajímavosti o mladé herečce, o kterých jste neměli ani zdání.

Herectví byla až druhá volba

Anna je dcerou herečky Jitky Asterové a herectví se věnuje již od útlého věku. Dostala se k němu ale docela náhodou, původně totiž chtěla studovat uměleckoprůmyslovou školu. Tam se sice nedostala, ale na konzervatoř ji vzali hned. Svou první roli si zahrála v šestnácti letech v dramatickém filmu Jana Hřebejka Nevinnost. Film se dočkal velkého úspěchu a Anna se díky němu výrazně zviditelnila.

Role v prvních dvou epizodách historické minisérie o Boženě Němcové se stala jednou z Anniných nejvýznamnějších rolí. I pro ni ale bylo velkým překvapením, že ji vybrali na konkurz. Nebylo to ale jen tak, musela projít třemi castingovými koly a poté déle než půl roku pečlivě studovala její díla a životní příběh.

Kvůli Boženě musely vlasy pryč

Kvůli roli si musela nechat obarvit své dlouhé zrzavé kudrny na černo a nosit příčesky, což jejím několikrát barveným vlasům příliš nepomohlo.

To byl také jeden z důvodů, proč se rozhodla ostříhat nakrátko. Chtěla se ale také odstřihnout od náročného natáčení Boženy a rozhodla se pro to tímto radikálním krokem. Prý po ostříhání toužila už delší dobu a nyní si svůj krátký sestřih užívá.

Vlasy ale nebyly to jediné, co musela kvůli roli herečka změnit. Protože je levačka, musela se naučit psát pravou rukou. To prý cvičila už půl roku před natáčením.

Šestadvacetiletá herečka nyní žije už čtvrtým rokem se svým manželem, děti zatím neplánují. Manžel jí ve všem podporuje a dokonce si prý oblíbil i její nový sestřih.

Práce se rozhodně nebojí

Anna je všestranná a ráda zkouší nové věci. Kromě herectví už vystřídala i několik dalších profesí. Nyní byste jí mohli potkat v pražské sýrárně, kde právě pracuje. V minulosti si ale také vyzkoušela práci ve stánku v zoo. Změna práce jí prý pomáhá vyčistit si hlavu a po roli Boženy taková příležitost vážně přišla vhod.

 

Hereckou kariéru už má Anna ale dost rozjetou a můžeme počítat s tím, že ji zase brzy někde zahlédneme.