Agáta (37): Pohled z okna ve mně vyvolal paniku. To, čeho jsem byla svědkem, už nikdy nedostanu z hlavy

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
zena 89
zena 89

Procházela jsem kolem okna a bezmyšlenkovitě z něho vyhlédla na ulici. Občas to tak dělávám, že se na okamžik zastavím a sleduji, co se děje venku. Toho odpoledne jsem ale byla svědkem něčeho, co ve mně vyvolalo paniku a strach.

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenářky. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.

Agáta využila volné odpoledne, kdy nikdo z rodiny nebyl doma, k úklidu domácnosti. Manžel ani děti se jí nepletli pod nohy, to se uklízí nejlépe. Na okamžik vyhlédla z okna a viděla něco, co ji velmi vystrašilo.

Nejraději uklízím, když mám na to klid

Asi každá hospodyňka by dala Agátě za pravdu, že domácnost se nejlépe uklízí tehdy, když na to máte klid. Nemusíte se uhýbat hrajícím si dětem ani nehrozí, že se manželovi budete plést před televizí, kde zrovna běží nějaký sportovní zápas.

„Toho odpoledne jsem byla doma sama,“ píše Agáta. „Děti byly na kroužku a manžel měl odpolední směnu. Byla by škoda nepustit se do úklidu, když na to byl klid,“ vysvětluje.

Agáta se směle pustila do rutiny, kterou už má zažitou. K úklidu si pustila písničky, aby jí to rychleji utíkalo.

Na okamžik jsem vyhlédla z okna

„Zrovna jsem dokončila úklid kuchyně a na okamžik se rozhodla zastavit,“ pokračuje naše čtenářka, která v e-mailu přiznala, že poctivě čte všechny námi zveřejněné příběhy.

Agáta se postavila k oknu, aby zvědavě vyhlédla, co se děje venku. Všimla si ale něčeho, co v ní vyvolalo nepříjemné pocity strachu.

„Zahlédla jsem nějaké děti, jak si hrají poblíž kontejnerů,“ dozvídáme se. „Bavily se tím, že si hrály s kontejnerem na oblečení. Najednou jedno z nich v tom kontejneru zmizelo,“ píše.

Co se bude dít?!

Dětem hrajícím si venku mohlo být podle Agátina odhadu kolem deseti let. Nenapadlo je očividně nic lepšího, než že se jedno z nich nechalo s pomocí vyklápěcího systému překlopit do útrob kontejneru.

„V jednu chvíli to dítě leželo na tom vyklápěcím víku, druhé dítko s ním otočilo a to první skončilo uvnitř,“ popisuje Agáta okamžik, kterému se jen stěží věří.

Druhé dítko očividně nevědělo, co má dělat. Jak dostat kamaráda z kontejneru? Agáta se přiznala, že pocítila paniku. Může tam to dítě dýchat? A jak se dostane ven?!

Minuty strachu

„Stála jsem u okna a pocítila takový nával paniky jako ještě nikdy předtím. Ty děti jsem neznala, ale pořád to byly děti!“ píše Agáta.

Druhému z dětí se podařilo zalarmovat kolemjdoucí dospělé, kteří začali jednat. Agáta vše sledovala z okna. Dítě se nakonec dvěma mužům podařilo z kontejneru vyprostit.

„Všechno se odehrálo během několika minut, ale ten pohled na zoufalé dítě nikdy nedostanu z hlavy,“ uzavírá Agáta ojedinělý zážitek.

Autor: Natálie Kabourková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články