InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Útočnou sílu Dynama zkvalitnil senegalský forvard Dame Diop

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Když po skončení podzimní části opustili SK Dynamo České Budějovice tři ofenzivní hráči z hostování (Pavel Šulc, Lukáš Matějka – oba Plzeň, Mick van Buren – Slavia), bylo jasné, že se vedení největšího jihočeského klubu bude poohlížet po doplnění svých útočných řad. Už před začátkem jara dorazil rovněž na hostování z Plzně Marko Alvir a hned se uvedl brankou v prvním utkání při výhře na hřišti Pardubic (2:0), nyní přichází na trvalý přestup českou ligou ozkoušený senegalský forvard Dame Diop. Ten v nedávné minulosti úspěšně působil v Baníku Ostrava a ve Fastavu Zlín, dříve patřil také do kádru Slavie.

Generální manažer Dynama Martin Vozábal oznámil příchod nové posily v dnešním vydání nového klubového podcastu. Rovněž dodal, že Diop podepsal smlouvu do léta 2023. Protože ale odletěl na svátky domů, nyní bude možná nějaký čas trvat, než dorazí na jih Čech. „Smlouvy jsou podepsané a teď jednáme s českým velvyslanectvím v Senegalu o udělení víza, aby mohl okamžitě přiletět do Česka," vysvětlil s tím, že hned jakou budou víza vyřešená, přesune se Budějovic. „Všichni doufáme v to, že se do konce příštího týdne v našem klubu již objeví," uvedl Vozábal.

Jaro minulé sezony strávil Diop v tureckém Hataysporu, od začátku tohoto ročníku byl bez angažmá. Před půlroční anabází v Turecku byl dlouhá léta v Čechách, kde dokázal nastřílet v dresu Ostravy v ročníku 2018–19 osm branek za sezonu.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace