Zde může být vaše reklama.

Olomoucká kapela TAK CO? vydala desku Utajený výtah

Olomoucká kapela TAK CO? vydala desku Utajený výtah
Kapela TAK CO? během koncertu v Bounty Rock Cafe.

foto: Bandzone TAK CO?

19. 01. 2021 - 15:30

Olomoucká rocková skupina TAK CO? vydala v minulých dnech svou prvotinu na poli alb. Utajený výtah, jak se deska jmenuje, obsahuje třináct skladeb včetně instrumentálního intra. Album výborně funguje jako jeden celek, ale i každá skladba zvlášť. 45 minut a 52 vteřin uběhne jako nic a v posluchači zůstane pocit, že chce desku slyšet znova.

Po úvodním intru, které je ryze instrumentální, se do vás opře skladba Než srdce okorá, které má pozvolný rozjezd, ale už po chvíli se přistihnete u toho, jak spolu s kapelníky hrajete na imaginární kapelu. Podobný pocit se na vás valí i z dalších skladeb, jednoduše máte potřebu album propařit spolu s kapelou.

"Skupina TAK CO? klade ve své tvorbě důraz na melodie, propracovaná a nápaditá aranžmá stejně jako na složku textovou, to vše interpretačně adekvátně podané . Album tak posluchačům nabízí možnost svébytné projížďky utajeným výtahem, který máme všichni v sobě," píší hudebníci o albu na svém profilu na bandzone.cz.

A mně nezbývá, než se pod toto prohlášení kapely podepsat. Protože co jiného může být pro kapelu pochvalou, než když spolu se zpěvákem vyřváváte refrén písně Kdybys mi viděla do hlavy, Erotika se mě týká, nejsou lepší narkotika.

Kromě profilu na Bandzone se můžete do desky zaposlouchat i na Spotify.

Hudbu a aranžmá napsal Marcel Harvánek, o texty se postaral David Hrbek. Desku skupina natočila ve složení Jiří Fetka (zpěv, elektrická kytara, vokály), Marcel Harvánek (elektrická kytara, klávesy, vokály), Petr Votoček (elektrická kytara, vokály), Marek Novotný (trubka, zpěv, vokály), David Hrbek (baskytara, zpěv), Jan Lexa (bicí, perkuse).

Jako hosté na albu vystupují herečka Klára Cibulková (Požehnání) a zpěvačka Magdalena Šalamounová (Rukojmí, Kobry). Deska byla natočena ve studiu pražského Švandova divadla a ve studiu Ziki Records v hudební režii Petra Zikmunda.

Další články