Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Běsnící rotvajler v Jablonci poranil několik lidí: Majiteli ukousl kus paže a zahnal ho na útěk

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
19. ledna 2021
16:57

Pes v Jablonci nad Nisou v bytě napadl několik lidí, majitel se před ním musel schovat na chodbě. Agresivní zvíře se snažilo dostat ven, odchytit psa musela hlídka strážníků.  

K incidentu došlo v nedělních odpoledních hodinách v Jablonci nad Nisou v Květinové ulici. Na tísňovou linku strážníků volala žena s tím, že se na chodbě domu pohybuje agresivní pes, kříženec rotvajlera a pitbula. 

„Napadl a pokousal i svého majitele, který se před ním schoval v bytě své přítelkyně, protože prý psa nezvládal,“ popsal Tomáš Svačina z Městské policie v Jablonci nad Nisou. Do ulic proto vyrazila hlídka strážníků. Na chodbě nalezli muže, který se vší silou opíral o dveře od kotelny. Za dveřmi byl pes, majiteli se ho tam podařilo zahnat.  

„Zpoza dveří bylo slyšet hlasité kňučení, vrčení a škrábání na dveře. Strážníci je pootevřeli a jeden z nich se skulinou pokoušel upoutat pozornost psa pamlsky a neustále na něj mluvil. Nic nepomohlo. Nakonec použil odchytovou tyč, nezranil psa, ani nikoho dalšího. Zvíře bylo stále velmi agresívní, snažilo se na strážníka útočit a tyče se zbavit,“ popisuje incident Svačina.

Do domu dorazila i Dagmar Kubištová z lučanského zvířecího útulku. Z něj měl agresivní pes pocházet, to nakonec Kubištová dementovala s tím, že pouze zprostředkovala výměnu zvířete mezi majiteli.

Když psa odvezli do útulku, přišlo na řadu zjišťování škod. „Majiteli pes vykousl na předloktí část svalstva, jeden z nájemníků měl škrábance na břiše a další muž měl hluboké rány od pokousání na rukou a zranění na břiše. Proto strážníci okamžitě zavolali záchrannou službu a zraněným poskytli první pomoc,“ uvedl Svačina s tím, že celou událost šetří jako podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. 

rudne ( 23. února 2021 17:40 )

Zase to někdo hází na psa! Za vše může blbý a neschopný majitel.....

diskutujici ( 19. ledna 2021 17:51 )

Doufám, že ten čokl skončí v kafilérce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání