Hlavní obsah

Viťaz - Novosibirsk 3:1Obránci Jordán a Jeřábek v KHL přispěli brankami k výhrám

Moskva/Praha
Aktualizováno

Čeští hokejoví obránci Michal Jordán a Jakub Jeřábek se v Kontinentální hokejové lize zapsali mezi střelce a jejich týmy slavily vítězství. Jordán sedmým gólem v sezoně přispěl k výhře Chabarovsku na ledě Kunlunu 3:2 v prodloužení. Domácí čínský tým v zápase dvakrát vedl po asistencích Vojtěcha Mozíka, ale stačilo to jen k zisku bodu. Jeřábek zpečetil střelou do prázdné branky vítězství Podolsku 3:1 nad Novosibirskem. Ke čtvrtému gólu v sezoně také přidal pátou asistenci a Viťaz se v Západní konferenci přiblížil na jediný bod k play off.

Foto: Sport.cz

Obránce Michal Jordán.

Článek

Podobně jako Mozík asistoval i útočník Tomáš Hyka u obou branek svého týmu, ale Čeljabinsk s Avangardem rovněž prohrál 2:3, jen už po základní hrací době. Domácí tým se prosadil až při tříbrankovém manku těsně před koncem druhé třetiny a pak krátce po zahájení té poslední, kdy si finální přihrávku připsal Lukáš Sedlák. Víc už Čeljabinsk nedokázal a Omsk ukončil sérii tří porážek.

Druhý nejproduktivnější Čech v soutěži Hyka potvrdil pozici jasně nejlepšího českého nahrávače a bilanci si vylepšil na 23 asistencí. Sedlák zabodoval po čtyřech zápasech. Čeljabinsk doplatil na špatný vstup do utkání, protože brankář Roman Will, který v předchozím zápase vychytal všechny střelce Jaroslavle, tentokrát inkasoval už po 53 sekundách.

Asistenci si připsal i Andrej Nestrašil, jehož Magnitogorsk porazil 4:1 Jaroslavl a vyhrál potřetí za sebou. Brankář Jakub Kovář kvůli zranění nedochytal zápas Jekatěrinburgu s Petrohradem, ve kterém Avtomobilist poprvé po čtyřech výhrách skončil bez bodu. Český gólman vystřídal krátce po inkasovaném gólu na 1:1 ve 27. minutě, hosté z Petrohradu pak dokonali obrat a zvítězili 3:1.

Výsledky KHL:
Čeljabinsk - Omsk 2:3 (za domácí Hyka 0+2, Sedlák 0+1)
Jekatěrinburg - Petrohrad 1:3
Magnitogorsk - Jaroslavl 4:1 (za domácí Nestrašil 0+1)
Ufa - Čerepovec 4:2
Kazaň - Dinamo Riga 4:5 v prodl.
Kunlun Red Star - Chabarovsk 2:3 v prodl. (Mozík 0+2 - Jordán 1+0)
Nižnij Novgorod - Nižněkamsk 7:1
CSKA Moskva - Spartak Moskva 2:1
HK Soči - Dinamo Minsk 2:3 v prodl.
Jokerit Helsinky - Barys Nur-Sultan 1:4
Viťaz Podolsk - Novosibirsk 3:1 (Jeřábek 1+1)

Reklama

Související témata: