Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Návštěvnost jihlavského Vodního ráje klesla o 40 procent. Ještě hůř je na tom „Rošárna“

Do jihlavského Vodního ráje přišlo v loňském roce poznamenaném koronavirovou epidemií 96 787 lidí. Návštěvnost tohoto největšího akvaparku na Vysočině byla o 40 procent nižší než za rok 2019. Ještě větší propad byl u krytého bazénu Evžena Rošického, který také provozují Služby města Jihlavy. Oba areály byly kvůli epidemii a následným vládním opatřením zavřené 118 dní z celého roku, sdělil mluvčí městského podniku Martin Málek.

„Bohužel momentálně máme stále zavřeno," připomněl Martin Málek. Bazény a další sportoviště v Česku jsou nařízením vlády znovu zavřené od 18. prosince.

V kryté části Vodního ráje s velkým rekreačním bazénem, řadou vodních atrakcí a wellness zónou, si vloni zaplavalo zhruba 67 600 lidí. Do venkovního areálu se čtyřmi bazény si zaplatilo vstup 29 100 návštěvníků. Městská firma chtěla v minulém roce připomenout 20 let provozu akvaparku. „Z důvodu častého uzavírání areálu a nejistoty, jak bude probíhat celá sezona, byly postupně plánované akce zrušené," uvedl Málek.

Chybí plavecká výuka 

Návštěvnost bazénu Rošického se loni v meziročním porovnání snížila o 65 procent. Plavecký bazén navštívilo 35 200 lidí, zatímco v roce 2019 jich přišlo víc než 98 tisíc. „Během školního roku byly několikrát uzavřené školy, takže žáci nemohli absolvovat plaveckou výuku," podotkl Málek. Loni v červnu byl bazén navíc zavřený kvůli plánované rekonstrukci vzduchotechniky.

Loňský pokles počtu návštěvnosti způsobil ztráty na vstupném u Vodního ráje asi šest milionů Kč a u bazénu Rošického tři miliony. „Budeme to muset dotovat z jiných činností naší společnosti," uvedl mluvčí. Městská firma má na starosti například i odpadové hospodářství, údržbu komunikací a veřejné osvětlení, provozuje pohřební službu a krematorium a od letoška i jihlavské vodovody a kanalizace.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vodniraj.cz

Štítky ČR, rekreace, koronavirus, Jihlava, Martin Málek, Evžen Rošický, bazén, Kraj Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvnost jihlavského Vodního ráje klesla o 40 procent. Ještě hůř je na tom „Rošárna“ | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.