Hlavní obsah

Krmíte myši, nařkla ministryně tenisty před Australian Open

Melbourne/Praha

První grandslam sezony se blíží, ale spíše než samotný tenis je před Australian Open velkým tématem trudný život hráčů v karanténě. Dalším dílem do nekonečné ságy různých nařčení a ostrých výroků je podezření policejní ministryně státu Victoria Lisy Nevilleové, že někteří tenisté na hotelových pokojích krmí myši.

Tenisté na Australian Open pokračují v tréninku, 72 z nich ale zůstává v tvrdé karanténěVideo: sntv

 
Článek

Její prohlášení přišlo poté, co kazašská tenistka Julia Putinceovová na sociálních sítích zveřejnila video, jak v jejím hotelovém pokoji běhá myš. Osmadvacátá hráčka světa kvůli tomu změnila pokoj, jenže poté si stěžovala, že ani v náhradním pokoji nemůže spát, protože i v něm viděla hlodavce pobíhat.

„Je jich sposuta. Nebyly jen v mém prvním pokoji," napsala.

A záhy přišlo z oficiálních míst vysvětlení. „Jsou nejspíš jedinci, kteří hlodavce na pokojích krmí," uvedla ve středu ráno Nevilleová s tím, že během karantény si musí tenisté své pokoje uklízet a čistit sami.

„Každý hráč se musí postarat o čistotu na pokojích a výměnu povlečení na postelích. My se zaměříme na kontrolu škůdců, ale opatření, která jsme proti nim tento týden zavedli, by měla problém vyřešit," dodala ministryně.

Ta také informovala, že ve středu byly odhaleny mezi účastníky Australian Open tři další případy onemocnění covid-19, a to u dvou tenistů a jednoho z členů realizačních týmů. Šéf Australian Open Craig Tiley nicméně informaci korigoval, podle něj byli všichni pozitivně testovaní členové doprovodů.

Do situace tenistů v karanténě se o den dříve ostře opřel Španěl Roberto Bautista Agut, který přirovnal podmínky k vězení. Sám se se ale za svá slova omluvil s tím, že byla vytržena z kontextu a snahu Austrálie o to, aby se nákaza nerozšířila a grandslamový turnaj mohl zdárně proběhnout, označil za „skvělou".

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Yulia Putintseva (@yulia_putintseva)

To již zmíněná Putincevová si za svojí kritikou stojí. Přes sociální sítě se dožadovala alespoň deset minut čerstvého vzduchu denně. „Ve vězení můžete alespoň dvakrát denně na čerstvý vzduch," postěžovala si Kazaška.

Reklama

Související témata: