Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Další tři případy koronaviru před Australian Open. Zatím jsou čísla nízká, řekl Tiley

Před blížícím se Australian Open se v Melbourne objevily další tři pozitivní testy na koronavirus mezi tenisty a členy jejich doprovodu. Oznámili to zástupci státu Victoria. Počet případů spojených s úvodním grandslamovým turnajem sezony, který začne 8. února, tak vzrostl na deset.

Opatření proti koronaviru na Australian Open
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Sydney Low

Podle úřadů jsou mezi novými přírůstky ze středečních odběrů dva tenisté, třetí pozitivní vzorek patří nehrajícímu členovi doprovodu. Všichni tři už ale byli v přísné karanténě bez možnosti tréninku, protože přicestovali v jednom z letadel, v nichž se koronavirus prokázal už bezprostředně po příletu do Melbourne.

Potíže s přísnější karanténou se týkají celkem 72 tenistů a tenistek, kteří byli na palubě letadel z Abú Dhabí, Dauhá a Los Angeles. Patří mezi ně i česká čtveřice Barbora Strýcová, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč. Jmenný seznam všech postižených hráčů ale pořadatelé nezveřejnili.

Celkem tenisté a jejich doprovod do Austrálie přicestovali během minulého týdne 17 charterovými lety. Podle šéfa Australian Open Craiga Tileyho už bylo mezi více než 1200 hráči, členy jejich realizačních týmů, rozhodčími a pořadateli provedeno přes 3200 testů. "Jsme v šestém dnu, takže zatím jsou ta čísla velice nízká, všechny aktivní případy šly přímo do hotelové karantény," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články