BK MLADÁ BOLESLAV

Bod v Hradci? Není to moc, ale každý se počítá, ví Joona Jääskeläinen

19. 1. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
H r a d e c K r á l o v é – Úterní duel mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové nabídl vyrovnaný souboj, o kterém musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Bonusový bod si po povedenější sérii nakonec připsalo domácí mužstvo. Utkání 37. kola hodnotil Joona Jääskeläinen, jenž v 16. minutě otevřel skóre zápasu.

Joono, jak hodnotíte vyrovnaný duel s Hradcem?

Bylo to dobré utkání. Poslední zápasy jsme nehráli to, co jsme měli, nyní jsme se vrátili zpátky k naší hře. Musíme pracovat a ono to přijde.

V tomto střetnutí jste otevřel skóre. Jak branka padla?

Hráli jsme přesilovou hru a ujeli do brejku. Jakub Kotala to poslal na střed na Davida Šťastného, který bez přípravy vystřelil. Puk se od brankáře odrazil ke mně a já ho poslal do sítě. Gólman neměl šanci.

Proti Mountfieldu jste se prosadili dvakrát, oba góly padly v početní výhodě. Dodalo vám to v této herní situaci jistotu?

Myslím si, že na přesilovky posíláme dobré hráče. Snažíme se je co nejvíce trénovat. Samozřejmě je to ve hře různé, tentokrát jsme vstřelili dva góly, což bylo pro nás dobré.

Hradec ve třetí třetině po úniku dva na jednoho vyrovnal. Byla to velká chyba týmu?

Ano, nepovedlo se nám to. Mají dobrý tým, dalo se čekat, že takovou šanci promění. Byla to pro nás velká chyba, ale to se občas stává.

Co říkáte na zisk bodu? Nemrzí vás, že to nebylo více?

Není to moc, ale každý bod se na konci bude počítat. Mohly být tři, ale nemusel být žádný.

Ve vaší formaci nastaly změny. Jak se vám hrálo v pozměněné lajně?

Změny jsou někdy potřeba. Když se nedaří, je fajn to pozměnit, aby bylo všechno v pořádku a vrátilo se do "normálu". S Davidem Ciencialou a Jakubem Kotalou se mi hraje dobře. Už jsme společně odehráli spousty zápasů, takže to nejsou pro mě velké změny.

Minulou sezónu jste strávil v týmu HC Bánská Bystrica. Můžete porovnat rozdíly mezi českou a slovenskou soutěží?

Přijde mi, že je česká lepší. Je více dovednostní a bruslivá. Vyhovuje mi více.

Děkujeme za rozhovor.