Tygři si zahrávali, pak poskočili do čtyřky. Chceme se tam udržet, velí Knot

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

V Liberci se bylo na co dívat! Úvod zápasu se mnohem více povedl Bílým Tygrům, v jeho středu však měli navrch Karlovarští. Napínavý duel tak rozsekl až v 54. minutě liberecký obránce Ronald Knot. „Nebyla to žádná výjimečná akce, takových střel je během zápasu spoustu. V tomhle případě jsem měl štěstí,“ vyprávěl.

Domácí hokejisté do utkání vlétli a soupeře prakticky nepouštěli z obranného pásma. První třetinu ovládli na střely jednoznačně 17:5 a díky zásahům Radana Lence drželi dvougólový náskok. Místo, aby tápající Západočechy dorazili, ale přišlo drama. Značný podíl na tom měl i teprve sedmnáctiletý brankář Patrik Hamrla, který se po nešťastném úvodu rozchytal k velkému výkonu.

„Do zápasu jsme výborně vstoupili, ale o náskok jsme zbytečně přišli. Pak už se do toho zpátky těžko dostává,“ přemítal Lenc. Jeho Tygři totiž ztratili drajv. Karlovarští se jim herně vyrovnali a co víc, dotáhli se také gólově. Když na začátku třetí části Jiří Černoch srovnal na 3:3, válčilo se rázem od začátku.

Ke stíhací jízdě Energie přispěl svým prvním gólem v extraligové kariéře obránce Martin Weinhold. „Zezačátku jsme pokulhávali, ale dobře jsme se do zápasu vrátili. Pak jsme ale znovu inkasovali a to už jsme bohužel zvrátit nedokázali,“ mrzelo premiérového střelce. A co osobní výkon? „Cítím se dobře, jsem rád, když od trenérů dostanu trošku víc prostoru. Moc si té příležitosti cením,“ řekl Weinhold vděčně.

Utkání nakonec mělo poměrně nečekaného hrdinu, vítězství totiž Liberci nenápadným nahozením trefil bek Ronald Knot. Byl to pro něj přitom teprve druhý gól v ročníku! „Podařilo se mi udělat dobrý manévr na modré čáře a hlavně před brankou byla skvělá clona, kvůli které gólman nic neviděl. Rozhodně to ale nebyla žádná výjimečná akce, takových střel je během zápasu spousta. Mým hlavním úkolem je netrefit prvního hráče a pak už jen zbývá doufat, že to tam spadne nebo to někdo tečuje. V tomhle případě jsem měl štěstí,“ komentoval klíčovou situaci Knot.

Celek ze severočeské metropole se díky třem bodům a dobré formě z posledních týdnů průběžně vklínil do elitní čtveřice, která si letos zahraje přímo čtvrtfinále play-off. „Chceme se tam udržet! Máme radost, že sbíráme body. Když se nám to podaří s tabulkovým sousedem, je to takový bonus,“ usmíval se Knot. A nadšení na liberecké straně se nelze divit, po vlažném vstupu do sezóny se totiž Tygři mezi nejlepší čtyři škrábali dlouhé měsíce.

To výsledky Karlových Varů mají spíše sestupnou tendenci. Z posledních deseti utkání vyhrály jen tři a v tabulce se propadly až na osmé místo. „Nechali jsme si domácí odskočit na dvě trefy, avšak věřili jsme, že dáme kontaktní branku a že se vrátíme do hry. To se nám povedlo, pak jsme nicméně trochu nešťastným gólem přišli o body,“ mrzelo po prohře v Liberci kouče Tomáše Marišku. „Nalezli jsme cestu k vítězství, čehož si cením, ovšem na ten start zápasu jsme měli navázat jinak,“ pravil jeho protějšek Patrik Augusta.

Liberečtí hokejisté v pátek nastoupí na ledě dalekého Zlína, Beranům přitom budou chtít oplatit nedávnou nájezdovou porážku. Energetici doma v důležitém souboji vyzvou Pardubice, které je úterním kolem předskočily v tabulce.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz