V Sokolově začala demolice vybydlených objektů. Nahradí je parkoviště

20. leden 2021 14:35

V Sokolově začala demolice dvou vybydlených domů. Jeden objekt je v ulici Heyrovského, druhý v ulici Hornická. Po zbourání domů chce město na jejich místě vybudovat parkoviště.

Demolice dvou vybydlených domů začala v Sokolově v oblasti nad kinem Alfa. Za zbourání objektů v ulicích Heyrovského a Hornická zaplatí město necelé 4 miliony korun. V současnosti už radnice připravuje projekty k parkovacím plochám, které vzniknou na místě zbouraných domů.

„Parkovací plochy zas tak velké nebudou. Pokud budeme mluvit o obou, tak si myslím, že se vejdeme do 60 až 70 parkovacích míst. Důležité je to, že ta jedna parkovací plocha sousedí s kinem. Tady předpokládáme, že bude využívaná převážně návštěvníky filmových představení,“ uvedl nezávislý místostarosta Jan Picka.

Na demolice získala radnice státní dotace. „My jsme se přihlásili do programu na ministerstvu pro místní rozvoj na demolici budov v sociálně vyloučených lokalitách. Byli jsme úspěšní a sáhneme si na dotaci, která je až ve výši 50 procent uznatelných nákladů,“ dodal Picka.

Demolice potrvá nejdéle do poloviny března. Nová parkoviště by pak mohla lidem sloužit od příštího roku.

Více v reportáži:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio