Chrudimské noviny Další krok! Chrudim je po výhře nad Differdange 4:0 v osmifinále Ligy mistrů

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Další krok! Chrudim je po výhře nad Differdange 4:0 v osmifinále Ligy mistrů

Chrudim – V chrudimské sportovní hale se urodilo další vynikající vítězství. Po finském Akaa Futsal dokázali chrudimští futsalisté porazit také lucemburského mistra! Differdange po zodpovědném výkonu udolali výsledkem 4:0 a jsou v nejlepší šestnáctce Evropy!

Proti lucemburskému mistrovi plného portugalských futsalistů vstoupila Chrudim poněkud rozpačitě, již ve druhé minutě osamocený Fred hlavičkoval do tyče Rennanovy branky. Fanoušci na streamu sledovali v prvních minutách vyrovnaný duel a již ve třetí minutě se na jedné straně urodilo. Tomáš Koudelka našel z rohového kopu Davida Drozda, který poslal chrudimský celek rychle do vedení. Chvíli na to musel řadu kvalitních šancí vytáhnout brankář Rennan, jemuž zápas prvního kola Ligy mistrů vyšel na podtrženou jedničku.

Skóre se podruhé měnilo krátce před pauzou a znovu na straně Chrudimi. Ideální spolupráci bratří Drozdových zakončil David Drozd sám před brankou střelou nad gólmana Cardosa a zvýšil na 2:0! A když patnáct vteřin před poločasovou sirénou využil přesného pasu Maxe a s přispění teče poslal míč mezi nohama brankáře Pavel Drozd, vedli Chrudimští o poločasové pauze o tři branky!

Differdange sice oživilo hru střídáním brankáře, prvních pět minut druhé půle se ale muselo bránit. Poté však odstartovala silná herní převaha lucemburského mistra, který však neustále narážel na kvalitně pracující obranu Chrudimi. Nepomohla ani pět minut před koncem volba s hrou bez brankáře, tu naopak potrestal v samotném závěru Tomáš Koudelka čtvrtým gólem v síti Differdange 03.

Brazilský brankář Rennan nakonec vychytal čisté konto a následně mohl se spoluhráči slavit skvělé vítězství 4:0, které poslalo Východočechy mezi šestnáct nejlepších týmů Evropy. Již ve čtvrtek se Chrudim dozví dalšího soupeře v prestižní soutěži, tentokrát již bude patřit mezi nenasazené.

FK Chrudim – FC Differdange 03 4:0 (3:0)

Branky: 3. D. Drozd (Koudelka), 18. D. Drozd (P. Drozd), 20. P. Drozd (Max), 40. Koudelka (Felipe)

FK Chrudim: Rennan – Max, Koudelka, P: Drozd, D. Drozd – Mužík, Mareš, Kubát, Doša, Slováček, Felipe

FC Differdange 03: Cardoso (21. Cavalheiro) – Bocum, Ruben Reis, Teka, Fred – Chalmandier, Paulinho, Robinho, Gilo, Porfirio, Garrido, Djô

Petr Dejnožka

Reklama