KLM ruší všechny dálkové a některé evropské lety

  • 21.01.2021 08:00

Nová razantní opatření reagující na zhoršující epidemiologickou situaci vyhlásil ve středu nizozemský ministerský předseda Mark Rutte. Společnost KLM na to reagovala tím, že od pátku ruší všech 270 dálkových letů týdně do Nizozemí a dále lety, kde posádka v zahraniční destinaci přenocuje.

Podle nového opatření musí jak cestující, tak posádky předkládat před odletem negativní výsledky jak testu PCR, tak antigenního testu absolvovaného bezprostředně před odletem. KLM se tímto opatřením mj. snaží zabránit situaci, kdy by posádka musela zůstala v zahraničí.

Provoz letiště Schiphol a KLM budou opatřením do značné míry paralyzované. Nizozemí od soboty zavádí rovněž přísný zákaz vycházení, a to denně od 20:30 do 04:30.

Opatření podléhá schválení parlamentem, který bude tento bod projednávat na svém čtvrtečním zasedání. (Foto: Travel Trade)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



radmila - nepřihlášený host (...160.12...)
23.01.2021 20:17
cestování s Eximem

Mám zaplacený zájezd s Eximem na Zanzibar,bohužel musím letět s KLM,protože mi jiná možnost nebyla bohužel dána to to jsem objednávala v prosinci.Od vyhlášení dalších testů a dalšího testu se snažím zjistit jak mám 7.2 cestovat. Musím mít test PRS a ještě test na letišti pře odletem ne starší 4 hodiny před odletem,tam mám na přestup hodinu,ale test mi už nebude platit,tak mne nevezmou do letadla,tato situace nastane opět při odletu pokud KLM pro nás vůbec přiletí,když ruší dálkové lety.PRC test před odletem,potom antigenní,to vůbec nevíme,kde v Zanzibaru na letišti seženeme,letíme do El Salamu,tram máme hodinu na přestup opět nebude test platný,nevíém,kde ho tam sehnat,přiletím do Nizozemska a opět nemohu pokračovat,musím někde sehnat test,abych se dostala do Prahy.Reakce Eximu- čekejte,ale zařidte si všechno sami,že nestihnete test ,nebo se nevrátíte Váš problém

riopruvodci - nepřihlášený host (...17.122...)
22.01.2021 18:10
Nebudou létat, ale letenky prodávají dál

Nechápu proč v rezervačním systému prodávají letenky i na nejbližší dny. Jaký to má smysl když se všichni v letadle musí prokázat negativním PCR testem na Covid 19. A co se týče risk Covid 19 měli nejlepší skóre 5/5, tedy nejbezpečnější.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace