Očkovací centrum na zimáku nás zlikviduje, bojí se sportovci

Jednou ze zvažovaných lokalit pro umístění očkovacího centra ve Žďáru nad Sázavou. „Může být umístěno na zimním stadionu, nemusí být nutně na ledové ploše,“ naznačil náměstek hejtmana Vladimír Novotný.

Definitivní rozhodnutí o umístění očkovacího centra ve Žďáru nad Sázavou zatím nepadlo.

Proti umístění očkovacího centra v prostorách zimního stadionu protestují sportovci. Konkrétně oddíl Short tracku, což je disciplína rychlobruslení.

SHORT TRACK SPEED SKATING v českém překladu znamená rychlobruslení na krátké dráze. Tento sport vznikl z klasického rychlobruslení, které ke své činnosti využívá 400metrové ovály. Z nedostatku 400m drah, jejichž provozování je ekonomicky velice nákladné, mnoho klubů přistoupilo na možnost přesunout svoji činnost na hokejová kluziště. Pro short track stačí zimní hokejový stadion, na jehož ledové ploše se vyznačí pomocí nízkých kuželů dráha o délce 111,11 metrů.

„Žádali jsme radní města, aby očkovací centrum na zimním stadionu nedělali. Nedostaneme se do zázemí stadionu. Vždy jsme měli juniory na Mistrovství Evropy, letos tam nebude žádný. Tím pádem nedostaneme finační podporu z mezinárodní organizace a to je pro nás likvidační. Granty města Žďáru nejsou na kvalifikační soutěže, to si musíme platit sami,“ řekl trenér rychlobruslařů Zbyněk Svítil.

„Sportovci protestují proti něčemu, co ještě není rozhodnuto. Nakonec všechno dobře dopadne, jako v pohádce,“ řekl starosta Žďáru nad Sázavou Martin Mrkos. Více o výběru očkovacích center čtěte přímo zde.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů