Česká značka Pietro Filipi bude propouštět a nejspíš skončí v insolvenci

Publikace: 21.01.2021

Česká módní značka Pietro Filipi, která vznikla v roce 1993 pod rukama podnikatele Petra Hendrycha, hlásí již delší dobu finanční problémy. A pandemie koronaviru, díky které se neustále zavírají obchody, celé situaci rozhodně nepřidala. Z toho důvodu se značka rozhodla propustit všechny zaměstnance svých 23 obchodů.

Podle poslední účetní závěrky listin firma Pietro Filipi Stores ke konci roku 2018 zaměstnávala 138 lidí. Dalších 64 pracovalo pro firmu Pietro Filipi s.r.o. obstarávající pro značku návrhy oblečení. Dle serveru E15.cz oznámila skupina C2H, která stojí za značkami Pietro Filipi a Kara, že Pietro Filipi hrozí insolvence kvůli koronavirové krizi a nahromaděným dluhům.

Firma Pietro Filipi Stores v současné době nemá finanční prostředky na zaplacení mezd za prosinec roku 2020 a ani za následující měsíce. Je tak v bezvýchodné situaci, která zřejmě skončí konkurzem a zánikem společnosti.

Problémy hlásí také oděvní firma Blažek, která na sebe na konci prosince 2020 podala návrh na insolvenci. Firma eviduje více než 150 věřitelů, kterým dluží dohromady téměř 87 milionů korun. „Potřeby zákazníků se změnily, nikdo nepotřebuje smoking,“ okomentoval celou situaci Ladislav Blažek.

Autor článku

Dáša Veverková

Dáša Veverková

Šéfredaktor & Obsahový specialista

„Jsem Dáša – naivní snílek, který věří, že smyslem lidského života je pomáhat druhým. Vystudovala jsem obchodní akademii se zaměřením na právní činnost a několik let se pohybovala v sektoru služeb, díky tomu znám velmi dobře práva zákazníků i povinnosti prodejců. Od roku 2016 se věnuji online marketingu, konkrétně obsahové strategii a testování produktů. Mým cílem je publikovat články založené na vědeckých poznatcích, nezávislém průzkumu trhu a osobních zkušenostech.“