Teprve získala řidičák a už si přivlastňuje rok 2021. Olivia Rodrigo dostala zelenou i od Taylor Swift

21. leden 2021

Start třetího lednového týdne, tzv. modré pondělí, je podle vědců nejdepresivnějším dnem roku. Americká zpěvačka Selena Gomez oproti moderátorům Velkých čísel prožila takových modrých pondělků hned několik po sobě, teď ale přichází zadostiučinění v podobě jejího prvního singlu ve španělštině. Časopis Rolling Stone možná nepřeháněl, když píseň Drivers License teprve sedmnáctileté vycházející hvězdy Olivie Rodrigo označil za možnou píseň roku. Props dostala i od Taylor Swift.

Nenechte si ujít mystický videosingl plný magického realismu De Una Vez, na kterém Selena Gomez vzdává hold mexickému dědictví. Domácí banger tentokrát obstaral ostravský rapper Sergei Barracuda, který na tracku Eazy Money radí Annabelle, jak se stát finančně nezávislou, aby dosáhla na nelaciné šaty z nového klipu Seleny Gomez.

I kdyby každý track na Sergeiově novém albu Produkt zněl stejně, má alibi – cítí se totiž stále víc jako dealer než rapper. Ve Velkých číslech došlo i na správně střelenou Ashnikko a Flo Milli, která vzpomíná na bouřlivá 20. léta.

Zayn, bývalý člen boybandu One Direction, odstartoval nový rok svojí třetí deskou, která naštěstí obsahuje i lepší tracky než nedávný singl Vibez. Filip se ale bavil nad jejím výstižným názvem Nobody Is Listening, který perfektně reflektuje jeho zájem o Zayna.

Na neshody mezi moderátory Velkých čísel došlo i v souvislosti s jeho falzety. To, co jeden vnímá jako umělecké zachycení nedokonalosti, druhý vidí jako neposlouchatelné. Nakonec všechno vyeskalovalo v souhlas díky precizně odzpívané americké hymně Lady Gagou.

Dokážou Annabelle s Filipem rozlišit dechový hudební nástroj kazoo od zvuku vytvořeného ústy? A jak zní nepovedený falzet? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Annabelle , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.