Hospic svatého Jiří v Chebu nabízí lidem kompenzační pomůcky. Zapůjčení je za symbolický poplatek

21. leden 2021 12:30

Zájemci si v Chebu můžou zapůjčit kompenzační pomůcky. Nabízí je Hospic svatého Jiří. Za pomůcky lidé zaplatí nízký poplatek, například invalidní vozík stojí 10 korun na den.

Hospic nabízí například chodítka nebo invalidní vozíky. Jak ale potvrdila sociální pracovnice Hospicu Marie Zemančíková Motlíková, nabídka pomůcek je daleko širší: „Je tady skutečně všechno, co pomůže při hygieně člověka. Jsou tu sedačky na vanu, nafukovací vanička, vanička na mytí hlavy a podložní mísy. Vše co pomůže člověku v péči o nemocného.“

Zájemci si mohou pomůcky půjčit za symbolický poplatek, přičemž je nejvyšší sazba za mechanické vozíky, a to ve výši 10 korun na den. „Snažili jsme se nastavit symbolické ceny tak, aby to bylo pro všechny dostupné. Stejně tak jako se snažíme mít domácí hospicovou péči dostupnou. Uvidíme, v jakém stavu se nám budou vracet, kdyby se pomůcky vracely ve špatném stavu, tak bychom museli nastavit zálohu,“ řekla Alena Votavová, ředitelka Hospicu svatého Jiří Cheb.

Více informací získají lidé na telefonním čísle Hospicu 739 341 089, nebo můžou přijít každé úterý od 14 do 16.30 hodin na adresu Karlova 17 v Chebu.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio