Plán krajských očkovacích center Vysočiny je hotov

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek se seznámil s návrhy zástupců měst na umístění budoucích velkých očkovacích center. Ve spolupráci s vedením pěti okresních měst by měla centra vzniknout na dobře dostupných místech s tím, že musí být bezbariérová. Tato centra v budoucnu pokryjí nabídkou očkování všechny okresy.

„Máme ambiciózní cíl – v každém z plánovaných velkých očkovacích center, tedy v každém okresním městě zajistit denní očkovací kapacitu až 500 osob s tím, že doufáme, že některá místa mají ambici nabídnout, při příznivých personálních podmínkách a dostatku dodané vakcíny, i kapacitu vyšší,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.   

Pelhřimov

Velké očkovací centrum je vedení města připraveno zřídit v Kulturním domě Máj na třídě Legií v řádech dnů. Ladislav Med, starosta Pelhřimova je již domluven s vedením krajské nemocnice na prostorovém uspořádání centra, zajištěno je potřebné vybavení, centrum může být připraveno k otevření dle potřeby do dvou týdnů, spolupráce je domluvena s Policií ČR i hasičským záchranným sborem. Toto centrum je pro ověření funkčnosti logistiky a IT systémů zvažováno ke spuštění jako první, tzv. pilotní, v kraji.

Havlíčkův Brod

Velké očkovací centrum je naplánováno v objektu Hotelu Slunce na adrese Jihlavská v blízkosti velké světelné křižovatky. Starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl nabídl při zřízení a provozu centra součinnost městské policie i technických služeb. V případě nutnosti navýšit kapacity očkovacího centra může být využit také pavilon bývalé onkologie v areálu Nemocnice Havlíčkův Brod nacházející se v sousedství nového domova pro seniory.  

Žďár nad Sázavou

Velké očkovací centrum je vedením města navrženo v areálu zimního stadionu na Jungmannově ulici. V tomto areálu jsou nyní diskutována dvě vyhovující místa – ledová plocha a vhodnější tréninková hala stolních tenistů, oba prostory posuzují hygienici, k jejichž doporučení bude přihlédnuto. O obavách místních sportovců čtěte více přímo zde. Město je podle informací starosty města Martina Mrkose schopno pomoci s provozem centra na úrovni logistiky, úklidu, administrativy, zajištění bezpečnosti ve spolupráci s městskou policií a sborem dobrovolných hasičů. Nabízí vybavení centra mobiliářem.

Třebíč

Velké očkovací centrum je vedením města navrženo do prostor Kulturního domu Fórum Třebíč na Masarykově náměstí. Starosta města Pavel Pacal avizoval, že město je připraveno na pokyn kraje do 14 dnů připravit vybavení očkovacího místa téměř na klíč, nabídnuta je maximální součinnost městské policie i pomocný a administrativní personál.

Jihlava

Kraj Vysočina je pro provoz velkého očkovacího centra připraven využít objekt soukromého vlastníka, který nabídl vyhovující prostory Technologického parku v jihlavské průmyslové zóně Hruškové dvory. Objekt je dispozičně velmi dobře připraven, předpokládají se pouze minimální prostorové úpravy. O podrobnostech kontraktu jedná hejtman kraje s vlastníkem Jakubem Klobásou, ale v zásadě jsou obě strany dohodnuty. Na základě domluvy s náměstkem primátorky Petrem Ryškou je statutární město Jihlava připraveno dle potřeby kraje posílit směrem k plánovanému centru linky MHD (zastávka je přímo u objektu), dále nabízí asistenci městské policie. Objekt jihlavského Teniscentra, které město Jihlava původně nabídlo, však zůstává stále ve hře jako kapacitní rezerva.

Všechna nabídnutá místa pro zřízení kapacitních očkovacích center musí vyhovovat hygienickým požadavkům, Kraj Vysočina je připraven očkovací centra dovybavit a připravit k administraci odpovídající IT technikou a podporou.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů