Prezidentský inaugurační výbor (PIC) již minulý týden oznámil hvězdnou sestavu pro ceremoniál, jenž se konal 20. ledna 2021 na počest nového amerického prezidenta Joea Bidena a jeho viceprezidentky Kamaly Harrisové (56). Dosluhující Donald Trump (74) s manželkou Melanií (50) vzdor všem zvyklostem na akci nebyli: v době, kdy se scházeli hosté na inauguraci nového, již 46. prezidenta ve Washingtonu, přistálo vládní letadlo Air Force One s touto dvojicí na palubě na floridském letišti v Palm Beach.

Na akci, která byla kvůli koronavirové pandemii a nedávným nepokojům v Kapitolu podstatně méně pompézní než v minulých letech, zapělo několik významných celebrit – především tedy Lady Gaga (34), vlastním jménem Stefani Joanne Angelina Germanottová, americká zpěvačka s italskými kořeny, a Jennifer Lopezová (51), která se zase pyšní portorikánskými předky. Obě dámy se pro zahraniční média vyjádřily v tom smyslu, že by si přály znovusjednocení Američanů, které zvolení Bidena postavilo proti sobě ve dva nesmiřitelné tábory.

VIDEO: Lady Gaga na inauguraci prezidenta Joea Bidena

Video
Video se připravuje ...

Lady Gaga na inauguraci prezidenta Joea Bidena Reuters

Lady Gaga, velká Bidenova podporovatelka, která na pódiu zazpívala státní hymnu, zvolila navzdory svému výraznému a pobuřujícímu stylu až nečekaně střízlivou róbu. Místo šatů z plátků masa tentokrát vsadila na róbu šitou na míru francouzským módním domem Schiaparelli. Obrovská červená sukně, co vypadala jako vypůjčená od Makové panenky, v kombinaci s minimalistickým kabátkem a obří zlatou broží ve tvaru holubice s mírovou ratolestí v zobáčku, to vše k sobě dokonale ladilo. Na cestě z inaugurace ji však šaty potrápily – v silném větru se jí s nimi velice složitě manipulovalo, jak se ostatně můžete přesvědčit v naší galerii.

Jennifer Lopezová, slavná JLo, vsadila na bílou barvu a zlaté doplňky. Světlý kabát, kamínky pošité kalhoty společně s výrazným, třpytivým líčením a množstvím dalších lesklých cingrlátek, působilo dohromady velice přeplácaně. Ze slavné JLo sice tedy oči skutečně přecházely, jak si nejspíš přála i interpretka hitů Ain't Your Mama nebo Get Right, ale rozhodně ne v dobrém slova smyslu. Mikrofonu se chopila poté, co po Bidenovi složila svou přísahu i Harrisová, a zapěla v americkém Kapitolu píseň This Land Is Your Land.

VIDEO: Děkovná řeč Jennifer Lopez na People´s Choice Awards

Video
Video se připravuje ...

Děkovná řeč Jennifer Lopez na People´s Choice Awards Instagram.com/jlo/BPŽ

Kromě nich se na inauguraci objevil i Garth Brooks (58), zpěvák, jenž se netají tím, že je jeho smýšlení spíše republikánské nežli demokratické. Na sociálních sítích právě on počátkem týdne žertoval, že bude na akci patrně „jediným zástupcem republikánů“. Biden si však jeho účast prý osobně vyžádal. Brooks se dostavil v oblečení typickém pro žánr hudby, jaký hraje, tedy pro country: v kovbojských botách, s kloboukem, a v džínách s obrovskou přezkou. Písní, jakou před právě nominovaným prezidentem zazpíval, se stala Amazing Grace, světoznámý hit pocházející z 18. století.

Ostatní hvězdná jména, o nichž se v souvislosti s inaugurací hovořilo, se budou muset spokojit „pouze“ s vystoupeními v televizním pořadu moderovaném oscarovým hercem Tomem Hanksem (64). V něm zazpívají Bruce Springsteen (71), Jon Bon Jovi (58), Demi Lovatová (28), Justin Timberlake (39), John Legend (42) nebo kapela Foo Fighters.

Fotogalerie
112 fotografií