Hejtman Holiš: vedení kraje funguje, rozjezd se vydařil

Radim Holiš (druhý zleva) se svými spolupracovníky na tiskové konferenci (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Obligátních sto dnů od vítězných voleb už uplynulo. Traduje se, že se politikům dává stejný čas na rozjezd a pokoj jejich duším ze strany novinářů. Nový hejtman Zlínského kraje Radim Holiš pozval novináře nezávisle na téhle číslovce na tiskovou konferenci. Šlo především o opatření, která kraj přijímá v boji s velmi silným protivníkem, jimž je nemoc zvaná covid-19. Ale také o číslovky jiné a stejně tak jiná témata.

Rozhovor se uskutečnil v sídle Zlínského kraje, tedy v budově číslo 21. Stalo se tak 21.1. 2021. Začal se odvíjet 21 minut po 12. hodině.

Už jste se dal očkovat?

Ne, určitě ne, třebaže bychom ve vedení kraje určitých možností využít mohli. Normálně si počkám, až na mne přijde řada.

Vakcín zatím není tolik, kolik by kraj potřeboval, dá se dohlédnout na světlo na konci tunelu, kdy by vakcinace v našem kraji mohla skončit?

Zatím jsme pořád na začátku, očkují se zdravotníci, lidé s domovů sociálních služeb a senioři nad 80 let. Pokud půjde vše podle našich představ, mohlo by se tak stát někdy koncem léta. Nevylučuji ale zdaleka změny, vývoj je, jak dobře víte, stěží předvídatelný.

Když se budeme bavit o pomyslných 100 dnech hájení, jaké pocity z prvních týdnů a měsíců práce máte?

Možná by to měli říci jiní, moji kolegové. Myslím, že jsme se rozjeli dobře, rada kraje funguje, práce je hodně a taky bude.

Měl jste v téhle „coviddobě“ volný den, kdybyste třeba v neděli vypnul telefon a užíval si rodiny?

(mírné zamyšlení) Myslím si, že ne, je opravdu náročná doba, telefon jsem nedal do polohy vypnuto, samozřejmě jsem zvolnil, ale informace přes něj šly opravdu každý den včetně sobot a nedělí.

Už na samém začátku své hejtmanské mise jste říkal, že se budete dobíjet sportem. Daří se to?

Řekl bych, že méně, než bych chtěl. Uplynulý víkend to sice bylo dvakrát patnáct kilometrů na běžkách, ale moje nabíjení je nastaveno jinak než jednorázově. Každý den bych potřeboval hodinu pohybu, pak práci a pak někde najít zase hodinu na fyzično. Tohle se mi ale nedaří. Už je to asi znát na těle.

To rozhodně ne. Hejtmana takto ryze sportovní postavy jsme tu do roku 2020 ještě neměli.

To bude tím, že jsem týden nejedl (smích).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x